Красотата на Москва

0

Москва, столицата на Русия и най-големия град в цяла Европа. Градът е един от най-гъсто населените градове не само в страната, но и в цяла Европа. Москва е много важен център на политиката, културата, научните експерименти, религията и образованието в Русия. От създаването си през 1200 година, до ден днешен градът претърпява много промени, но въпреки това си остава сред най-популярните туристически дестинации на Русия.
Този град е известен с красивата си архитектура, невероятна кухня и приятен климат. Много хора имат грешна представа, че в Москва времето е студено през цялата година. Градът притежава умерен климат и предлага топло лято и прохладна пролет.
Вижте и най-видните и забележителни места за посещение в Москва.

Кремъл
Кремъл е построен през 14 век, когато московският княз Иван Калита наредил построяването на голяма крепост, която била наречена Кремъл. Почти 50 години по-късно, внукът му Димитрий издига и величествени стени, направени от бял камък, които обграждат целия замък. В момента в „Кремъл“ се намират и музея на Москва и катедралата на успение „Св. Архангел Михаил“.

Фонд Диамонд
Това е място, където посетителите могат да намерят диаманти, скъпоценни камъни и бижута. Този фонд е основан през 1922г. и първоначално е принадлежала на царя на Русия. Първоначалата дестинация на фонда е бил в град Санкт Петербург, под името „Империал“, но по време на Първата световна война е бил преместен в Москва. Освен безценни диаманти, тук се съхраняват и важни исторически реликви на руската история.

Червения площад
Световно известният площад в Москва е Червен. Тук може да се видят много древни архитектурни чудеса на 19 и 20-ти век, както и наскроо създадената „Воскресенеск“ – църквата на иконата на „Дева Мария“.

Арсенал
„Armory“ е специално създаден за да съхрани оръжията на Русия от древните векове до днес. Тук са настанени някои важни и красиви оръжия още от времето на Петър Велики.

Измайлово
Тук може да намерите различни елементи ,антики и сувенири от историята на Русия. Хората, посетили този пазар със сигурност ще се изненадат от броя на предлаганите предмети в него.

Седемте сестри
Хората, които планират да отидат в Москва, определено трябва да направят едно пътуване до „Седемте сестри“, което е живото доказателство на руската архитектурна съвършенственост. Всяка една от седемте сгради е изградена по заповед на Йосиф Сталин след Втората световна война.

Хотел Украйна
Тази удивителна структура се намира на 206 метра височина и разполага с 34 етажа. Сградата е проектирана от „Аркади Мордвинов“ и „Вячеслав Олтарзевски“. При завършването и през 1957г. това е най-големия хотел в Европа с капацитет от 1630 души. През 2004г. е изградена и нова част от хотела, от където може да се види целия град.

Каталочески апартаменти
Този имот е най-известния търговски жилищен комплекс на страната. Сградата е проектирана от „Дмитрий Чечвилин“ и „Андрей Ростовски“, като сградата е висока над 176 метра. Състои се от 32 етажа, 26 от които са жилища,а останалите са разположени за търговски площи.

– Квадратната сграда
Тази сграда се откроява от останалите със своята история. Първоначално е била предназначена за жилища на различни руски лидери, но поради колапса на Съветския съюз през 1991г., тази 22 етажна сграда дълго време не била използвана за нищо и така е загубила своя блясък.

– Хотел Хилтън.
Първоначално известен като Хотел Ленинград, тази сграда е построена от Леонид Поляков и е висока около 136 метра. В момента хотелът е отремонтиран и е под името „Хилтън Москва Ленинградски“

– Министерство на външните работи.
И до ден днешен, това е най-важната сграда за руската политика. Сградата има 27 нива и в момента в нея се простират и други министерски клонове.

– Московския държавен университет
Най-голямата сестра от всички седем варианта. Този университет се издига на 240м височина и разполага с 36 етажа.Сградата е открита през 1936г. и може да приюти повече от 30 000 студента.

– Червената административна сграда
Това е най-малката от седемте сестри, като в момента се използва главно за жилищни и административни сгради.

Share.

Leave A Reply