Най-добрите плажове в Сидни

1
Сидни

Сидни

Топли пясъчни плажове, топла вода и нестихващ морски бриз. Може би на всеки един от нас, това е първата асоциация с „перфектна дестинация за пътуване“. Ето защо ще погледнем малко по-отблизо на тази перфектна дестинация и по-конкретно ще разгледаме най-добрите плажове в Сидни.
Сидни разполага с някои от най-страхотните плажове в света и хиляди туристи го предпочитат за своето пътешествие. Океанските плажове в Сидни са разделени на северни и южни. Всеки един от тях е разположен по крайбрежието на Тихия океан, което предлага прекрасен климат през цялата година.
Знаете ли,че в Сидни има около 70 плажа, всеки от които със хипнотизираща красота? Сега ще разгледаме топ 5 плажа на Сидни, които ще запомните за цял живот.

Manly Beach
Manly Beach е разположен на източната страна на острова и е сред най-популярните плажове в Сидни. Атракциите и дейностите на плажа „Manly“ включват каяк, плуване, гмуркане, както и всички други водни спортове. Друга известна атракция на плажа е фестивалът на виното, съпровождано със сърфинг състезания. Освен това, тук може да наблюдавате и „летящи риби“ ,както и да видите китове, близо до брега.

Manly Beach

Manly Beach

Bondi Beach
Значението на думата Bondi или Boondi в буквален превод се превежда „шум от чупене на вода върху скалите“. Този плаж е известен в цял свят, тъй като той е идеален за сърф. Любопитен факт за този плаж е, че покрай него минават големи пасажи акули и делфини, но това не трябва да ви притеснява, тъй като самия плаж е обезопасен с мрежи. Както други плажове в Сидни, тук се провеждат множество спортни и развлекателни дейности.

Bondi Beach

Bondi Beach

Tamarama
Само един километър южно от „Bondi Beach“ се намира красивата „Tamarama“ или „Glamarama“, както е наричан от местните жители. Основната причина поради която този плаж е известен е заради неговото местоположения и прекрасен изглед. Плажа се намира само на 9 км. от бизнес центъра на Сидни и предлага сравнително тиха и спокойна атмосфера. Хората идват тук главно за да прекарат уикенда сред природата, на пикник, както и на сърф.

плаж Тамарама

Coogee
Много от туристите намират този плаж за приятен и очарователен. Този плаж е не само безопасен, но е и прекрасен за семейна почивка. Плажът е известен и със своя нощен живот. Тук има безброй кафенета и нощни барове, които предлагат изключително динамичен нощен живот.

Coogee

Coogee

Bronte
„Bronte“ се намира между Coogee и Bondi Beach. Край този плаж се намират някои от най-хубавите хотели, паркове и заведения в Сидни.

Bronte

Бронте

Отделно от тези световно известни плажове, Сидни има още много забележителности, които задължително трябва да се видят от всеки един турист.

Share.

1 коментар

Leave A Reply