Популярните места за почивка в Европа

0

Благодарение на многобройните прекрасни места, които Европа предлага, пътуването ви може да бъде едно от най-запомнящите се събития от живота ви.
Тъй като списъкът за красиви места в Европа може да бъде безкраен, тук сме подбрали някои от най-красивите европейски градове, които предлагат прекрасна природа и богато културно-историческо наследство.

Амстердам – Холандия
С повече от 75 фестивала, Амстердам се слави като център на европейската култура. Градът е уникална смесица от традиционна красота и модерен и бързоразвиващ се град. Тук се намират и множество музеи, като музея на Ван Гог, Ермитаж Амстердам и къщата на Ане Франк.

Amsterdam

Amsterdam

Атина – Гърция
Атина предлага една чудна смесица от античност и съвременност. Тук има безброй паметници и културни находки, които напомнят за древна Гърция и за това колко велика е тази страна. Акрополът на Атина, манастира Атон и Националния археологически музей са само част от културните паметници, които трябва да се видят в Атина.

Athens

Athens

Барселона – Испания
Всяка година, Барселона е посещавана от милиони туристи, които са запленени от красотата на този град. Барселона предлага една уникално смесица от различни култури и традиции. В момента една от най-големите атракции на Барселона е „Sagrada Familia“, проектирана от Антонио Гауди и част от списъка на ЮНЕСКО. Освен с множеството си културни забележителности, Барселона привлича и с множеството паркове, прекрасни плажове и уникален нощен живот.

Barcelona

Barcelona

Венеция – Италия
Благодарение на интересната си природа и архитектура, Венеция привлича милиони туристи. Някои от топ местата за посещение във Венеция са – Венеция Канале Гранде, Базиликата ди Сан Марко, моста Риалто и дворецът на дожите. Друг феноменален факт около Венеция е, че града се намира на 117 различни острова, които са свързани по между си с почти 150 канала и близо 400 моста.

Venice

Venice

Истанбул – Турция
Богатата история на Истанбул правят този град един от най-посещаваните градове в Турция. Основните атракции на Истанбул са древни джамии и музеи пазещи тайни от Византийско време. Джамията „Султан Ахмет“, известна още като „Синята Джамия“ е най-популярната туристическа атракция в града. Други известни атракции са църквата „Света София“, „Йеребатан сарнъджъ“, дворецът „Долмабахче“ и несъмнено един от най-известните пазари в света – „Капалъ чарши“. Освен културен туризъм, Истанбул е отлична дестинация и за всички, които си падат по шопинг и луксозни стоки. Това се дължи на факта, че през последните години в града са построени някои от най-големите молове в Европа и света.

istanbul

Istanbul

 

Стокхолм – Швеция
Столицата на Швеция – Стокхолм е град със забележителна красота и е смесица от стари и нови култури. Градът има богато минало, което чака всеки турист да го опознае. За да направите това, не трябва да забравяте да посетите някои от най-забележителните атракции в този град, а именно – „Gamla Stan“, който е най-старата част на града и в нея могат да се видят множество архитектурни и културни паметници. Стокхолм е красив град, а освен това е финансовият център на Швеция, което освен топ туристическа дестинация в Европа, прави града и сред градовете предлагащи най-висок стандарт на живот.

stockholm

Stockholm

Дъблин – Ирландия
Никой друг град в Европа няма толкова зеленина колкото Дъблин. Стари паметници и исторически сгради ще направят пътуването ви до Дъблин прекрасно. Сред най-известните туристически атракции тук са катедралата „Св.Патрик“ и „Christ Church“.

Dublin

Dublin

Париж – Франция
Париж, столицата на Франция е град мечта за повечето от нас. Това е най-посещавания град в света с близо 30 милиона туристи годишно. Всеки квадратен метър от Париж е с богато минало и история. Някои от най-популярните туристически атракции в Париж са Лувърът, Триумфалната арка, Консиержери, Нотр Дам и не на последно място – Айфеловата кула. Освен тези места, било през деня или през ноща, Париж не спира да жужи с многобройни събития в медиите и в модната индустрия. Ако наистина искате да посетите място, което е съвкупност от няколко култури и представлява връх на съвременния живот, то Париж е най-добрия вариант за вас.

paris

Paris

Женева – Швейцария
Женева е един от топ 10 на градовете, когато става дума за високо качество на живот. Тук е и седалището на повечето международни организации като ООН и Червения кръст. При посещението си в Женева, едва ли бихте пропуснали красотата на Женевското езеро, тъй като почти целия град се разпростира край него. Освен самото езеро, пътуването до него ще ви предложи и да се насладите на красиви замъци и културни паметници. Тук се намира и музея на „Червения кръст“, където може да научите повече за извършената работа от Червения кръст още от самото му създаване.

Geneva

Geneva

 

Копенхаген – Дания
Копенхаген е световно известен с невероятно развитата си инфраструктура и може би е най-екологичната страна в света. Близо 36 % от гражданите в тази столица пътуват до работното си място с велосипед. Също така, Копенхаген е известен и като дом на най-стария овеселителен парк в света. Известни туристически дестинации тук са „Замъкът Кронберг“, „Малката Русалка“, „Кръглата кула“ и Амалиенборг.

copenhagen

Copenhagen

Когато планирате да посетите някои от посочените по-горе места за почивка в Европа е добре да знаете, че стандарта там е много висок и определено почивката ви там няма да е евтина. Въпреки това тези топ европейски места за почивка, определено ще ви донесат вечен спомен. Забавлявайте се и се наслаждавайте на всеки миг от вашата почивка.

Share.

Leave A Reply