Пукет – какво да видим?

0

остров Пукет

Ефектни декори, зашеметяващи тропически залези и топлото синьо море ви очакват в една от най-популярните плажни дестинации в Азия. Този забавен остров осигурява ненадмината комбинация от перфектни копринено меки бели плажове с превъзходно гостоприемство и голям избор за настаняване.
Независимо дали става дума за гмуркане, игра на голф в световен стандарт или вълнуващо еко-приключение в тропическите гори, Пукет е място, което ще ви предложи всичко това. Вземете едно вълнуващо пътуване с моторна лодка до околните острови или се насладете на спокоен круиз около мистичния залив Phang Nga Bay. Или защо просто не се насладите на нощния живот на Пукет в Патонг Бийч? Все още не сте убедени? Вижте нашата топ 10 класация за нещата, които да се видят в Пукет.

Phang Nga Bay
Отличителна черта на Phang Nga Bay са отвесните карстово-варовикови скали, вертикално стърчащи в изумрудено зелените води. Островите Джеймс Бонд и Kox Panyee са само две от най-известните места в този залив. Най-добрия начин да се докоснете до величествената природа на тези острови е да вземете разходка с лодка от северния край на остров Пукет.

Стария град на Пукет
За разлика от много тайландски провинциални столици, стария град в Пукет блести повече от всички други забележителности тук. В тази исторически богата част на града ще намерите светилища, храмове, богато украсени и прекрасно запазени магазини, чудати кафенета, малки импровизирани музеи и много други. Старият град на Пукет е изграден почти изцяло от калай, който в миналото е бил широко използван. Най-доброто време за разглеждането на града е рано сутрин или вечер, когато ще може да се насладите на прекрасното време от някое традиционно кафене.

Bangla Road, Soi ot Soi – Патонг бийч
Както всички нощни птици, Soi Bangla се събужда, когато слънцето залязва. Това е, нощният живот тук предлага всичко за своите клиенти – барове, музика, както и заведения с различни игри за всички свои гости. Почти всички барове са на открито, така, че музиката от всеки един е оглушителна!

Пукет Саймън Кабаре
Това е едно грандиозно показване на цвят, оригиналност и забавление. Пукет Саймън Кабаре се е превърнал в един от символите на развлекателните атракции за цяла Югоизточна Азия и приема хиляди ентусиазирани посетители от цял свят всяка вечер. Екстравагантни костюми, грим и тематични представления от Египет до Латинска Америка, Китай и обратно до Тайланд.
За пълноценното забавление на представлението ще се погрижат професионални солисти, облечени като Тина Търнар или Даяна Рос. Несъмнено това е едно от най-пищните и забавни неща, на които може да станем свидетели.

Wat Chalong
Вата – или будистките храмове са сред най-важните символи на Тайланд. Само в Пукет има 29 будитстки храмове, разпръснати из острова.Wat Chalong се намира само на 8 км. от града и е един от най-важните будистки храмове, където се намира и едноименната статуя на Wat Chalong. Храма е украсен със стенописи, изобразяващи историята и живота на Буда. Тук се намира и изложбения дом „Luang Poh Cham, където могат да се видят реалистични восъчни модели на видни Тайландци.

Големия Буда
Големия Буда е един от най-важните и най-почитани забележителности на острова. Огромният образ седи на върха на хълмовете Nakkerd между Chalong и Kata. В близост до самия образ е много спокойно и единствените звуци, които ще чуете са мека дхарма музика и полъха на вятъра.
Известна сред тайландците като Phra Puttamingmongkol Akenakkiri, статуята е изцяло покрита с бял мрамор, които блести от слънцето и го прави естествен символ на надеждата.

Phi Phi
Остров Пи Пи несъмнено е острова суперзвезда в Тайланд. Обграден от отвесни скали, осеяни с вечнозелена джунгла, която е заобиколена от прекрасни плажове.

FantaSea
FantaSea е най-голямото шоу на острова, което смесва традиция с фантазия. Също така, FantaSea е домакин на един от най-големите бюфети в Азия, където освен възможност за пазаруване се провеждат и различни карнавал-подобни игри. Това е грандиозно, това е екстравагантно, това е впечатляващо и забавно за всички.

Тай бокс – Муай тай
Един от най-полпулярните спортове в Тайланд, а вече придобил и световна известност. Ако търсите висок адреналин и искате да се докоснете от близо с този национален спорт, Пукет е вашето място. Съпроводени с музикален съпровод, залагания и тържествено начало преди всеки мач, тези двубои наистина са колоритни и впечатляващи.

Share.

Leave A Reply