Пътешествие в приказна Индия

0

Тадж МахалДълго обмисляте къде да изкарате следващата си почивка. Искате да съчетаете духовност, красива природа, забележителности в едно. Няма по – добро място от Индия. Вашата почивка в Индия ще се превърне в невероятно пътешествие, изпълнено с прекрасни спомени, нови знания и добре прекарано време.

   Всяка година Индия привлича хиляди туристи от цял свят със своите блясък, големина и разнообразие. Страната се намира в Южна Азия и е разположена на полуостров Индустан. Столицата на Индия е град Делхи. Непременно го посетете! Страната е на второ място в света по брой население. Интересно да се знае е, че в Индия се зараждат изповядваните религии  будизъм, индуизъм, сикхизъм и джайнизъм. Страната е известна в световен мащаб със собствена космическа програма и третата по големина армия в света. Индия притежава изключително разнообразен релеф – високи планини, плата, равнини, низини и пустинни райони. Голяма част от индийската територия е заета от световно известните Хималаи. Те се славят като най – високите планини в целия свят. Равнинните части на Индия са прорязани от множество реки, извиращи от Хималаите. Заслужава си да споменем река Ганг. Тази река е смятана за свещена от индийския народ. Река Ганг е почитана като богиня, изчистваща греховете. По време на вашата почивка в Индия, обезателно посетете някой от нейните брегове. Бъдете сигурни, че ще срещнете индийци пускащи цветя във водите на реката, молещи за  благоденствие за себе си и своите семейства. По отношение на климата в Индия, той се характеризира като субекваториален. Интересен факт е, че в Североизточна Индия се намира най – дъждовното място в целия свят, селището Черапунджи. За  да не допуснете неприятен инцидент да помрачи вашата почивка в Индия, запомнете следните факти за индийската култура:

–      в Индия кравата е свещено животно.Често превозните средства спират на пътя, за да дадат шанс на внезапно появилата се крава да се оттегли безпроблемно. Не се допуска гоненето й, а убийството й се смята за грях.

–      ако местен жител ви покани да  гостувате в дома му, задължително събуйте обувките си преди да влезете. Сядайки на масата заедно с индийци не си сипвайте повече храна отколкото мислите, че ще изядете. Ако остане дори малко количество  в чинията ви, домакинята ще се почувства засегната.

Интересно е, че повечето индийци практикуват йога и вярват в прераждането на човешката душа. Валутата, от която ще имате нужда е рупия. Планът за почивка в Индия трябва да включва посещение на Тадж Махал – символът на любовта, гробницата на император Хумаюн, Храмът на Лотуса, Червеният форт в Делхи. Разбира се, тези забележителности далеч не са единствените, които можете да посетите докато сте в Индия. За вашето пътуване ще се нуждаете от валиден задграничен паспорт и издадена виза. Може да се наложи да покажете документи, удостоверяващи целта на вашето пътуване. Не се страхувайте да се впуснете в приключението наречено Индия. Очаквайте неочакваното и няма да останете разочаровани от прекараната почивка в тази далечна и екзотична страна.

Share.

Leave A Reply