Топ 10 места във Филипините

0

Филипини

Филипините са една от най-екзотичните и възхитителни туристически дестинации в цяла югоизточна Азия. Общо 7107 острова, простиращи се на 300 000 кв.км, този тропически рай ще ви разкрие прекрасни плажове, обгърнати от живописни планински околности и тропически гори, както и от впечатляващи вулкани.
Филипините са предпочитана дестинация и за любителите на приключения, които се насочват към тази страна на чудеса, за да изпитат прилив на адреналин. Освен това, има различни културни и исторически обекти от епохата на Втората световна война, свързани с Филипините, които със сигурност ще помогнат на всички любопитни туристи да научат повече за миналото на островите.

Оризовите тераси Benaue
Сочени от много хора като осмото чудо на света, оризовите плантации във Филипините са доказателство за уникалните човешки възможности. Тези тераси са създадени изцяло на ръка, като благодарение на своята ефективност, плантациите се ползват дори и днес.
Терасите се намират на около 1500 метра над морското равнище и заемат обща площ от 10,360 кв.км.
Оризови тераси

Tubbataha Reef – Национален морски парк
Дом на някои от най-уникалните и красиви коралови рифове в света, Tubbataha Reef е национален морски парк и морски резерват. Мястото е обявено за национален парк през 1988 г. под прякото настоятелство на тогавашния президент на Филипините – Корасон Акино. Няколко години по-късно – през 1993 г. парка е добавен в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО, а също така е номинирано като едно от седемте съвременни чудеса на природата.
Този морски парк се намира на остров „Cagayancillo“, намиращ се на около 130 км. северно от континента, в бреговете на море Сулу. От географска гледна точка, тя се намира на около 150 километра източно от Puerto Princesa City, столица на провинция Палаван.
Биоразнообразието, свързано с Националния парк Tubbataha е невероятно. Не само, че е дом на 360 вида корали, което се равнява на почти половината от всичките коралови видове, съществуващи в днешния свят, тук намират подслон над 600 вида риби, 13 вида китове и делфини, 12 вида акули, зелени морски костенурки и над 100 вида птици.
Площа на парка е около 10 000 хектара и представлява центъра на глобалното морско биоразнообразие.
Това също е едно от най-популярните места за гмуркане, тъй като непосредствено след кораловите рифове се разкриват големи дълбочини. Най-доброто време за посещение на парка е от март до юни, което време е и официалния сезон за гмуркане. Също така туристите трябва да спазват всички правила и разпоредби, установени от парка. Това помага за защитата на рифа от неправилна експлоатация или замърсяване.
За да стигнете до парка, най-често пределна точка е град Puerto Princesa. След което ще ви отнеме около 10 часа път с лодка и ще се озовете във водния рай на Tubbataha.
Tubbataha Reef

Шоколадовите хълмове
Филипините могат да се похвалят с някои от най-уникалните и мистични природни чудеса. Нито едно от тях обаче не може да се сравнява с популярността на шоколадовите хълмове, които формират основната туристическа атракция в централния остров Бохол, иначе известен със своите екзотични плажове. Тези хълмове представляват необичайно формирани хълмове, които объркват хора от цял свят. Броят на всички хълмови топчета възлиза около 1286 до 1776, с обща площ от повече 50 кв.км., разпределени през градовете Batuan, Sagbayan и Karmen.
Една от многото легенди, които се опитват да обяснят произхода на хълмовете е, че преди хиляди години, яростна битка между великани се разиграла тук, всеки от който хвърлял пясък и камъни един срещу друг. Когато боят приключил, резултата бил хилядите топки, сякаш накацали върху земната повърхност.
Научното обяснение зад образуването на хълмовете е, че това са варовикови карстови образувания, които под влиянието на атмосферните влияния в продължение на хиляди години са придобили днешния си вид. Въпреки, че те са покрити с трева през цялата година, по време на горещия и сух сезон, цвета на тревата става кафяв, като по този начин превръща цялата местност в привидно безкрайни редици от „шоколадови целувки“. Такова чудо на природата моъже да се види само тук, така че няма нищо чудно в превръщането на „шоколадовите хълмове“ във водеща туристическа дестинация. Също така, мястото е предложено за включване в списъка за световно и културно наследство на ЮНЕСКО.
Шоколадови хълмове
Белите плажове
Филипините символизират екзотични и живиписни плажове, от които най-известен и популярен е красив плаж с бял пясък, разположен на остров Боракау, 315 км южно от Манила. Освен че е търговски център на острова, плажът включва богат естествен декор, състоящ се от тропическа обстановка и панорамна гледка към океана.
Нощния живот на плажа също е вълнуващ, тъй като тук има множество барове и нощни клубове, които са разпръснати по цялата му дължина и ширина. Освен това мястото има изключително голям избор за настаняване, заедно с забавни дейности и вкусни ястия и напитки.
Самия бряг е с дължина от около 3км и е разделен на три секции, всяка от които с характерен чар и неповторимост. Първата част представя тихо и спокойно място, в която повечето от луксозните хотели се намират. Втората част е малко по-оживена и изпълнена с развлечения част. И третата част, където се помещават местни къщи за гости и бунгала. Най-доброто време за посещение на белите плажове в Боракау е от септември до юни, когато влажността не е твърде висока.

белите плажове

Манила Intramuros
Intramuros или „Оградения град“ е построен от испанците, начело с Мигел Лопес де Легаспи през 1571 г. и се намира на южния бряг на река Пасиг.Въпреки, че по рано града служи като голямо малайско-ислямско селище, през 16-ти век, той е бил център на религиозната, политическа и военна мощ на Испания.
Общата територия на града покрива 163 декара, като през 1603 г. около целия град е бил изкопан и голям ров. Във вътрешността на града има болници, казарми, училища, 12 църкви и двореца на губернатора. Благодарение на своята масивност и добре планирана стратегическа инфраструктура, градът е отблъсквал многобройни вражески атаки през цялата си история. През епохата на Втората световна война, Intramuros е бил използван като гарнизон и затвор за японците.
Днес това е единствения район в Манила, който съхранява славното минало по време на испанската епоха.

Intramuros

Share.

Leave A Reply