Великата китайска стена

0

Великата китайска стена
Безспорен символ на древната китайска военна мощ, Великата китайска стена е най-голямата военно-отбранителна система в света. Тя се простира върху северната част на Китай, разделяща континента от вътрешна Монголия. Започваща от изток в устието на река Yalu, до нейния завършек на запад до провинция Jiayu Pass, стената има дължина от 8,851 км.
Вместо една непрекъсната стена, Великата китайска стена се състои от няколко секции, изградени по различно време в цялата история на Китай. Изграждането и калибрира 2000 години от периода на воюващите държави (5-ти до 2-ри век преди Христа). Голяма част от запазеното до ден днешен от стената е построено при императорите от династията Мин.
Като нейн пръв създател се сочи император Кин Ши Хуанг, който пръв успява да обедини разпокъсаните воюващи държави, с която помощ да отблъсне нахлуващите номадски племена от север.
Вървейки по стената ще може да се насладите на различни великолепни гледки и пейзажи. Най-източната част разкрива невероятен поглед към Тихия океан, а след това вървейки надолу ще сте заобиколени от планини, пасища и пустини, минаващи през Хъбей, Пекин, Тиендзин, Шанси, Вътрешна Монголия и приключите в провинция Гансу.
Всеки раздел на стената се обогатява с поредица от двойни или тройни стени и военни структури, включително наблюдателни кули, фар кули, крепости, дървени къщи и гарнизонни градове. Някои от разделите се сливат с естествените защитни бариери, като реки и хълмове.
След основен ремонт от правителството на Народна Република Китай, раздела Badaling на стената е първата част от нея, която става туристическа атракция през 1955 г.

Share.

Leave A Reply