Виена – една впечатляваща туристическа местност

0

Австрийска столица Виена е една от най-атрактивните на стария континент. Жителите й наброяват близо милион и седемстотин хиляди души, повечето от които католици, мюсюлмани и сериозен брой атеисти. В столицата на Австрия е роден българският княз Фердинант I.

Виена има доста сериозна историческа стойност асоциирана с много известни политици, хора на изкуството, философи, икономисти и прочие. Днес ще ви разкажем защо Виена бива посетена от толкова много туристи от цял свят и коя е основната причина тя да привлича погледите им.

Забележителности на Виена

Любопитен факт е, че Австрийската столица е измежду петдесетте най-големи града членки на Европейския съюз. Като столичен символ се смята небезизвестната Катедрала „Свети Стефан” и разбира се невероятния зоопарк „Шьонбрун”, който се брои и за родоначалник на зоологическите градини на Стария континент.

Посещавайки Виена не трябва да пропускате невероятната гледка и архитектура обещана от императорските дворци Шьонбрун и Хофбург, които биват примамливи за всички гости на Европейската столица. Между цялата тази красота съществуват безброй места където да хапнете сито и да пийнете една две студени бири.

виена

Австрия е и държавата с едни от най-впечатляващите музеи и галерии в Европа. Пристигайки във Виена, Вие ще останете трогнати от пленителната архитектура предложена в големия град. Малко са местата, които удивляват със сградите си, а това е едно от тях. Вижте снимки и видео в Интернет от гледките, които Виена предоставя за всички нас.

Забавления във Виена

Непременно използвайте и атракционите като Виенско колело (в Увеселителен парк Пратер), които ще ви донесат оригинално и незабравимо изживяване за цял живот. Спомените са ценни и трябва да ги пазим като точно поради тази причина туризма във Виена ще изиграе положителна роля във вашия живот. Непременно минете и през голямата сцена на име „Burgtheater” позната още като Императорски театър. Държавната опера е също удивителна за всички гости.

Заведения във Виена

Посетете поне един от всички барове и клубове, опитайте австрийската бира, усетете атмосферата на австрийците.

Общо взето Виена е столица на културата, която е успяла да съхрани духа на интелигентността, оперното изкуство, архитектурата и мнозина други положителни фактори. Желаем Ви приятно изкарване в този чудесен Австрийски град.

Share.

Leave A Reply