Вълнуващи и забавни неща за вършене в Камбоджа

0

До 1999 година, общото мнение на всеки един от нас, когато чуе Камбоджа е, че това е една опустошена от войната страна. Въпреки това, в последните 15-20 години, тази страна е направила бърз икономически напредък. След текстила, туризмът е вторият по големина източник на доходи за Камбоджа. Живописни плажове, праисторически храмове и други форми на архитектура, и природа правят тази страна една от най-горещите туристически точки в Южна Азия.

Вълнуващите и забавни неща за вършене в Камбоджа са групирани заедно на базата на региони, които туристите могат да посетят. Различните части на тази красива страна, могат да предложат съвсем различни преживявания и емоции.

Mekong

Меконг

Kratie
Гледката на плуването на делфините е една от основните атракции за туристите, които посещават провинция Kratie. Река Меконг, която се намира на север от Kratie е дом на сладководните делфини „Irrawaddy“, които несъмнено са най-голямата атракция тук.

Sihanoukville
Тази камбоджанска провинция се намира на 115 мили югозападно от столицата Пном Пен. Плажовете на Sihanoukville предлагат много забавни дейности за туристите, включително гмуркане със шнорхел, планинско колоездене и различни еко походи. Друго интересно място което можете да посетите е Националния парк „Райберовам“, който е дом на над 150 вида птици, делфини, летящи риби, маймуни и други.

Sihanoukville

Sihanoukville

Mondulkiri
Основната атракция за туристите около Mondulkiri включват езда на слон и посещение на водопадите Monorom и Bou Sraa.
Ellephant Safari

Angor Vat
Несъмнено един от най-тайствените и митични храмове в целия свят – това е Ангор Ват. Включен в световното културно наследство на ЮНЕСКО, Ангор Ват в миналото е бил най-големият религиозен монумент в света, като се смята, че построяването му датира още преди съществуването на Атлантида. В момента храма е символ на древната култура на страната и привлича огромен брой туристи.

Angor VAt

Ангор Ват

Пазаруване в Камбоджа
Градовете „Pnom Pen“ и „Siem Reap“ са популярни туристически дестинации за пазаруване. Тук ще може да избирате от безброй предмети, талисмани и други ръчно изработени елементи, които символизират културата на тази страна.

Броят на туристите посетили Камбоджа през 2007г. е 2 млн. През 2010 броят им е достигнал 3 милиона, като се смята, че до 2015 година броят им ще надхвърля 5 млн. Съдейки по тези числа можем да кажем, че хората от цял свят намират Камбоджа за атрактивна туристическа дестинация, където може да се прекара наистина добре.

Share.

Leave A Reply