Добре дошли в Катар

0

Катар
Разположен в югозападната част на Азия, Катар е част от арабското Емирство. Катар е полуостров в Персийския залив и столица на страната е Доха – модерен град, разположен в източната част на малък полуостров. За оптимално улеснение на туристите, тук има модерно летище и голямо пристанище, което допринася и за бързото развитие на града.
Уникалността на града идва от прекрасната комбинация от екзотична синя вода, прекрасни плажове и свръх модерен градски пейзаж.
Когато става въпрос за арабските емирства, една от първите ни асоциации е добива на петрол. Да, Катар също не отстъпва на своите съседи и основата на промишленността тук са петролните находища и рафинерии.
Само на 20 км. от столицата се намира и новопостроено селище, разположено сред уникална природа. Името на малкото бързоразвиващо се градче е Al Wakra и със сигурност няма да ви разочарова.
Ако пък искате да се докоснете до коренното население на Катар, то Al Ruwais, разположен на северната част на полуострова е точното място за вас. Тук ще може отблизо да се запознаете и видите живота на бедуините. Ще видите как техния начин на живот не се е променил, въпреки че само на километри от тях кипи бърз, динамичен и модерен начин на живот.
И накрая, ако обичате кафе, то тук ще може да опитате оригинално Арабско кафе, приготвено и подправено с кардамон. И всичко това се поднася в специални чаши с напръстник, които най-често са ръчно произведени.
С красивата природа и своите богатства, Катар наистина е едно изискано място за посещение.

Share.

Leave A Reply