Забележителностите на Китай

0

С някои от най-добрите обекти на световното наследство, Китай в момента е една от най-търсените дестинации от туристите от целия свят.Въпреки, че има прекалено много красиви места, които китай може да предложи да се видят, тук ще разгледаме топ местата за посещение в тази страна.

Великата китайска стена
Великата китайска стена на Китай продължава да привлича милиони посетители от цял свят и неслучайно е в списъка на 7-те чудеса на света. Стената е изградена през 6 век пр.н.е. и се простира на дължина над 6.400 км.

китайската стена

Великата Китайска стена

 

Dazu Rock
Тези прекрасни произведения на изкуството са серия от изящно резбовани скулптури, които са били издълбани през 7-ми век. В момента броя на скулптурите надвишава над 50 хиляди, като всяка една от статуите има дълбок смисъл и е повлияна от различни културни вярвания.Летния дворец

Летния дворец, намиращ се в Пекин е ярък пример за китайското древно изкуство и архитектурна мисъл. В момента дворецът е включен в списъка на ЮНЕСКО и е сред най-посещаваните туристически атракции в Китай.

Планината Тай
Планината Тай има голямо значение за китайската култура и религия.В подножието на планината се намира храмът на Бога на планината. Освен това в планината могат да се видят някои много редки дървета и разстения.

Share.

Leave A Reply