Залцбург – родното място на Моцарт

0

Залцбург

На разстояние само на няколко километра от Германия, както и на няколко от Алпите, Залцбург определено се превръща в една добра туристическа дестинация. Освен това, Залцбург е един от най-големите градове в Австрия, което го отличава с впечатляващ исторически фон. Живописно разположен на река, природата на града създава постоянно вдъхновяващ акцент на всички забележителности, които ви заобикалят и те са наистина многобройни.
Посетете родното място на Моцарт – Залцбург, Австрия и се насладете на прекрасна колекция от моменти и исторически опит.
Когато пристигнете в Залцбург ще осъзнаете, че сте дошли в истински природен рай. Този исторически град се радва на уникално местоположение във връзка с планините и равнините, което означава изобилие от цветове и впечатляващи гледки. Планините на юг всъщност са част от най-голямата планинска верига в Европа – Алпите. Те са покрити с гъсти зелени гори, просторни поляни, сини поточета и езера, а най-хубавото е, че Залцбург се намира само на крачка от този планински рай.
От друга страна големите равнини, намиращи се от другата страна на града са заети от малки живописни селца, сгушили се в зелената природа.
Залцбург се намира на двата бряга на река Залцах, чиито води придават живописна атмосфера на целия град. Също така, града лежи върху няколко хълмове, чиито силует е осеян с множество куполи, кули и други конструкции на различни исторически забележителности. Определено културните паметници и забележителности са много, в което ще се убедите с една единствена панорамна гледка над града, разкриваща историческия чар на Залцбург.
Стария град е нещо като „Мека“ на архитектурното наследство на Австрия, защото е изпълнен с някой от най-красивите барокови сгради в цяла Европа. Бароковия стил в града датира още в средата на 18-ти век, когато тук е роден и живял един от най-известните композитори – Моцарт.
Залцбург е наистина зелен град, пълен с много паркове за отдих, живописни градини и други зелени кътове. Като цяло, живописните райони в Залцбург са много и съчетанието им с велика история и култура, правят града наистина уникален.
Разхождайки се из града няма как да не посетим „Моцартеум Залцбург“, което несъмнено е най-доброто място, което ще ни докосне до историческия свят на музиката и творбите на Моцарт. Освен емблематичен символ на града, университета „Моцартеум“ ще ви плени със своята красива барокова архитектура.
Залцбург определено има още много места, които не трябва да пропускате. Такова място е крепостта Хоензалцбург, която е създадена още през 11-век, извисяваща се величествено и до днес.

крепостта Хоензалцбург в Залцбург

Крепостта Хоензалцбург в Залцбург

Двореца Мирабел е следващата неустоима историческа забележителност, която несъмнено трябва да включите в пътуването си. Той се намира до университета „Моцартеум“, на отсрещния бряг на реката. Целия дворец е обграден с прекрасни градини с цветя, красиви дървета и исторически статуи.

Дворец Мирабел

Дворец Мирабел

Уверете се също, че ще си оставите време да посетите историческите площади „Residenzplatz“ и „Mozartplatz“, които са разположени в непосредствена близост един от друг и от където се разкриват прекрасни панорамни гледки към динамичната градска атмосфера. По време на вашата разходка из центъра на града ще бъдете очаровани от красивите исторически сгради и техните барокови архитектурни стилове. В същото време, навсякъде по улиците можете да намерите изобилие от уютни кафенета, ресторанти и заведения за хранене.
По време на вашата екскурзия до градът на Моцарт ще може да се възползвате и от изобилие от настаняване. Залцбург е символ на безупречно гостоприемство и разхождайки се из града ще може да намерите множество хотели, страноприемници и квартири.
Друга добра идея е да имате много памет във вашия фотоапарат, защото снимките от забележителностите на града ще бъдат много. Пастелните цветове на сградите и вдъхновяващите форми на историческите забележителности ще ви съблазняват да правите снимка след снимка.
Само си помислете за белите стене на двореца, обградени от зелени хълмове, до оживените води на реката. И всичко това става доста по-приказно по залез слънце, когато всичко е обляно от златната светлина на слънчевите лъчи.
Несъмнено, посещавайки родното място на Моцарт – Залцбург, Вие ще се върнете назад във времето, до някои от най-красивите исторически периоди на Европа!

Share.

Leave A Reply