Интересни места за посещение с Google Earth

0

Няма никакво съмнение, че технологиите променят всичко около нас и Google Earth е идеален пример за това.
На кратко, Google Earth е прекрасен инструмент, които може да ви отведе до всяка една точка на света, дори до вашия дом.Най-хубавото от всичко е, че програмата може да бъде изтеглена безплатно от earth.google.com, за да ви помогне да видите света, както никога преди.
В тази статия сме ви приготвили 10 удивителни места, които може да видите с помощта на Google Earth.

Кракатау
На 27 август 1883г., след няколко заплашителни седмици от вулканично изригване, остров Кракатау буквално експлоадира в серия от четири вулканични изригвания.Експлозиите били толкова мощни, че са били чути на около 3000 мили.

Meteor Crater
Около 43 мили източно от Флагстаф, лежи кратер с дълбочина около 4000 метра и диаметър 570 фута.Кратера е създаден преди около 40 000 години от огромен метеор.Открит в края на 1800г., кратера първоначално е мислен за вулкан, но през 1903.г Даниел Баринджър доказва, че това всъщност е кратер, образувал се в резултат на паднал метеорит.

Кратера Vredefort
Докато обсъждаме метеорни кратери, нека отскочим и до най-големия кратер на земята.Макар и създаден от астероид, този кратер е с диаметър около 186 мили, като възрастта му се оценява на повече от в милиарда години.

Голямата пирамида в Гиза
Единственото останало чудо на античния свят, Голямата пирамида в Гиза е построена някъде през 23век. пр.Христа.Тук се намират и останките на някои от най-великите фараони на Египет, като те пазят и най-големите тайни на тази велика нация.

 

Burj Халифа
„Бурж Халифа“ ,по-рано известен като „Бурж Дубай“, е най-високата структура в света, извисяваща се над пейзажа на Дубай.Любопитното за тази сграда е, че тя държи 14 световни рекорда, включително за най-високата сграда в света, най-бързия асансьор в света, както и най-високия плувен басейн.

 

Операта в Сидни
Измислен и до голяма степен изграден от John Utzon, Операта в Сидни е завършена през 1973година, като цената и се изчислява на цена от $102 млн.

 

Стоунхендж
Смята се, че са изградени около 2500г. пр.Христа, за Стоунхендж е известно, че е било използвано като гробище от бронзовата епоха.Други общоприети теории са, че мястото е служило за примитивна обсерватория.

 

Пролетния храм на Буда
Пролетния храм на Буда е най-високата статуя в света, с височина от 502 фута.Статуята е завършена през 2002година, като цената и възлиза на $ 55млн.

Христос Спасителя
Висока над 130 метра, статуята на Исус Христос в Рио де Жанейро, Бразилия, стои на върха на планината Корковадо и има изглед над целия град.Строителството на статуята започва през 1922г. и е завършена през 1931г.През 2007г. статуята е добавена към списъка на новите седем чудеса на света.

Статуята на свободата

На последно място в нашия списък, но със сигурност не на последно място се нарежда – Статуята на Свободата, извисяваща се край Ню Йорк.Един подарък от Франция през 1886година, Статуята на Свободата в момента е един от символите на САЩ и е една от най-величествените статуи в света.

 

Share.

Leave A Reply