Какво да правим в Шанхай

0

Шанхай

От речни круизи до увеселителни паркове, Шанхай предлага огромно разнообразие от развлекателни занимания. Голф и боулинг са може би две от най-популярните развлекателни дейности сред местните жители и чуждестранните посетители.
За тези от вас, които търсят нещо необичайно като кайт-летене, картинг състезания или скално катерене – вижте списъка по-долу.

Река Хуанпу Круизи
Най-добрият начин да се насладите на печално известните гледки в Шанхай е именно речния круиз по река Хуангпу. От тук се разкрива прекрасна гледка към двете части на града, тази на Bund, където с величие стоят хилядолетни паметници и старинни градове, които ярко са осветени от модерната част на Pudong.
Най-краткия круиз отнема около 30 минути, а круиз, който ще ви отведе по целия път до устието на река Яндзъ до морето, отнема около 3 часа.

Увеселителен парк Jin Jiang
Увеселителния парк Jin Jiang е първия мащабен специализиран увеселителен парк в Шанхай и обхваща около 103 000 кв.м. Комплексът е снабден с множество развлекателни съоражения, които включват магазини, ресторанти и кафенета. Сред най-популярните атракции тук е гигантското виенско колело, космическата совалка и НЛО симулатора. В раздела „Светът на водите“ на увеселителния парк, който е отворен през лятото, предлага широка гама от вълнуващи развлекателни дейности, като ски, рок-енд-рол и сърфиране.

Shiji Gongyuan (Century Park)
Намиращ се на южния край на булевард „Century“, този парк обединява източните и западни влияния в своя дизайн. Паркът е разделен на седем области, които включват мини-голф игрище, изкуствени калдъръмени плажове и огромно езеро в центъра.

Картинг
Картинга набира все по-голяма популярност в Шанхай. Disc Kart е може би най-добрата закрита арена за състезания в града. Не само, че е оборудвана с високотехнологична система за времето, картовете са оборудвани със мощни двигатели Honda, които със сигурност ще покачат адреналина ви.

Шанхай голф игрища
Тъй като забраната за голф била отменемна в края на комунистическия режим в Китай, голф игрища се появяват из целия град като гъби. Независимо дали сте любител или професионалист, Шанхай предлага изобилие от голф игрища, едно от което е и световноизвестното Binhai Golf Club.

Хвърчилата
Китайците се наслаждават на това изкуство в продължение на над 3000 години. В старите дни, китайските императори са използвали хвърчилата като средство за изпращане сигнали към своите войски по време на война. Днес, тази традиционна дейност остава едно от най-популярните занимания в Китай и Шанхай не е изключение. Най-добрите места за закупуването и пускането на хвърчила са обществените паркове на града, особено народния площад в предната част на Шанхайския музей.

Скално катерене
За по-приключенски настроените, които биха искали да тестват силата си до краен предел, има скално катерене, което набира все по-голяма популярност в Шанхай. Едно от най-добрите места за катерене е стадиона Rock Climb, който разполага с изкуствени стени, разделени за всеки тип катерачи.

Share.

Leave A Reply