Канада – страна на възможности и атракции

0

Канада е една голяма и богата страна, която винаги има с какво да привлече вниманието ви. Там е невъзможно да бездействате, защото пред вас ще се разкрият множество разнообразни възможности, дейности и забавления, които може да пробвате. Няма значение кое време е, кой сезон е и къде сте, в Канада стоенето на едно място е забранено. Сега ще се запознаем с някои нейни особености, заради които хората са я превърнали в предпочитана туристическа дестинация.

Няма спор, че най-атрактивното, красиво, интересно и вълнуващо място, което не трябва да пропускате е хотел De Glace. Той е разположен на 10 минути от Квебек и посещението му през зимата е незабравимо. Това е така, заради факта, че хотелът е изграден изцяло от лед. От януари до март, посетителите могат да се насладят и да разгледат ледената пързалка, невероятните ледени скулптури и да отпият питието си от ледените чаши, поставени на бара. За любителите на екстремните изживявания, в хотела се предлага нощувка, за която само най-издръжливите остават.
Тук може наистина да се почувстване в някакъв коледен филм, защото една от атракциите е возене с шейна, теглена от кучета. Ако се замислите, това може да се превърне в едно наистина романтично преживяване, което половинката ви несъмнено ще запомни. Такава изненада може да направите много лесно, понеже една шейна побира двама човека-един, който се вози седнал и един, който стои прав зад него. Разбира се, задължително е да опознаете кучетата и да се научите да ги управлявате смело, за да ви слушат и да теглят шейната.
Дивата природа на Канада
Друго интересно място е Квебек. Той създава едно европейско усещане за хората дошли от по-далеч. Града притежава страхотни павирани улици, очароващ архитектурен стил, много паметници на културата, места, на които са се водили исторически борби. Освен това, ако сте любители на изкуството, може да станете свидетели на различните фестивали и мероприятия, както и да разгледате множеството магазини.
Няма как да не обърнем внимание на чудото, наречено Ниагара. Водопадът е феномен чието величие трябва да се види от всеки поне веднъж. Шумът, който се вдига от водите му е оглушителен и незабравим, а гледката, която се разкрива пред хората, наистина спира дъха.
Един много характерен спорт за Канада е кърлингът. Той е много популярен сред хората там, има доста места, където тези, които желаят, може да се научат да играят-отново нещо различно и интересно, предложено от Северноамериканската държава.

Много популярна съставка, която е неизменна част от канадското меню или по-точно от сладките изкушение, е кленовият сироп. Той е задължителна част от кулинарията, като местните жители го ползват както в сладкишите, така и в доста алкохолни напитки, като уискито.
Отивайки в Канада, ще си подарите една почивка изпълнена с най-различни атракции и удоволствия, опитвайки най-различни неща, докосвайки се до многото чудеса на страната и опитвайки известния и кленов сироп.

Share.

Leave A Reply