Кубър Педи – Подземният град в Австралия

0


Толкова много комини и шахти, които изпълзяват от земята навсякъде, но къде са къщите? Какво е това мистериозно място? Това е Кубър Педи, малък град в северната част на Южна Австралия. В действителност това е един странен град, състоящ се от тунели, където повечето жители живеят под земята и в момента това е едно от най-уникалните места в цяла Австралия.
Въпреки, че населението на града е повече от 3000 души, рядко може да се види човек или жилище над земята. Кубър Педи е миньорски град, разположен на около 850 км. северно от Аделаида и поради непосилно горещото лято, хората тук предпочитат да живеят в автентични подземни жилища. Тук всичко е под земята: къщи, магазини, мини, барове, музеи и всичко останало, което има всеки един нормален град.
Подземния живот може да звучи плащещо за вас, но в действителност, за местните хора, всичко това е нормално.

Друга причина, поради която Кубър Педи е известен е, че този град произвежда 70% опал в света и за това градът е известен като „Столицата на опала“. През този малък град преминава и най-дългата „динго ограда“ в света, която е предназначена да изолира достъпа на кучетата динго до местните жители.
Така, че следващия път, когато сте в Австралия, се замислете, защо да не прекарате една нощ в тези уютни подземни къщи, както и да посетите местната църква или просто да поиграете голф под земята.

Share.

Leave A Reply