Маракеш – най-добрите места за посещение

0

Маракеш
Най-големият град в Мароко прилича на оживен кръстопът на култури, история и цветове. Но Маракеш е много по-красив и очарователен отколкото изглежда и ще ви е трябват само няколко минути за да се убедите в това. Става дума за едно вълшебно пътешествие назад във времето, където малките тесни улички се допълват от цветни фасади на многобройни стари сгради, както и заведения за хранене и балкони с цветя.
Арабския чар на северна Африка може да се усети дори във въздуха. Естествената красота на Маракеш, съчетана с впечатляващото си историческо наследство със сигурност ще ви предложи много и различни места за посещение.
Вижте най-добрите от тях.

Bab Agnaou
Bab Agnaou е чудесно място за началото на пътуването ви, защото това е една от деветнадесете порти на града. Bab Agnaou се намира в непосредствена близост до южната част на центъра на града, като тя заема мястото си още от 12-ти век.

Bab Agnaou

El Badi Palace
Тази сграда е една от най-известните медини на Маракеш, където древните конструкции са разпръснати по целия хълм. По залез слънце, гледката тук става още по-приказна, благодарение на златните слънчеви лъчи.

El-Badi Palace

Koutobia Mosque
Само на няколко улици разстояние от двореца, огромна кула се простира високо над хоризонта. Величествения символ на историята е висока 77 метра и представлява минаре на най-голямата джамия в Маракеш – Koutobia Джамия. С изобилие от пясъчни декорации, арки, кълба, прозорци и други форми, тази джамия определено е едно от най-красивите места в Маракеш.

Джамия Koutoubia

Ben Youssef
Ben Youssef Medreseto предлага може би най-ярката колекция от арабския свят. Кръстен е на един от най-известните султани на Мароко от началото на 12-ти век. Арабските декорации и форми варират от надписи и рисунки, до огромни арки, сводове и колони. Огромния открит двор позволява на слънцето да озари тези прекрасни произведения, придавайки им магически вид и форма.

Ben Youssef

Majorel Garden
Маракеш е осеян с паркове, места за отдих и малки зелени кътове, но градината „Majorelle“ е върха на всички тях. Мажорел е уникална ботаническа градина, където може да се види огромно разнообразие от кактуси и други растителни видове, а също така и ислямския музей на изкуствата. Ето защо това място е най-добрият избор да поглезите вашия вкус с нещо необикновенно и красиво. И този рай се намира само на няколко километра от шумния център на Маракеш.

Ботаническа градина в Маракеш

Гробниците Саадиан
Доста е странно да посетите гробница по време на почивка, но когато става дума за една историческа ваканция в земите на Маракеш, всичко се променя, особено когато става дума за гробниците Саадиан.

Гробниците Саадиан

Джема Ел-фна
Е, най-голямата атракция в Стария град на Маракеш е огромния пазар. Живописно разположен във вътрешността на огромен площад, Джемаа Ел-фна предлага всичко на едно място. Уникалната динамична атмосфера е създадена от множество хора, автомобили, мотори и велосипеди, а най-хубавото от всичко е, че можете да намерите почти всичко от сувенири и стари занаяти, до съвременни текстилнилни изделия.

пазар Джема ел-фна

El Bahia Palace
Този невероятен архитектурен шедьовър от края на 19-ти век разполага с уникална комбинация от ислямски и марокански накити, както и живописни градини и други интересни забележителности.

El-Bahia-Palace

Музей Маракеш
Музеите винаги са били едни от най-привлекателните места, където може да се насладите на много история и култура. Точно в центъра на града се намира огромният музей, който всъщност е двореца- Dar Menebhi Palace. Още от пръв поглед двореца издава своя невероятен исторически и културен опит. Културно-историческото пътешествие продължава и в рамките на експонатите, които включват антични монети, книги и други предмети.

музей Маракеш

Share.

Leave A Reply