Най-вълнуващите места в Гватемала

0

Гватемала

Със страхотното си място в централна Америка, разнообразни пейзажи, страхотен исторически фон, живописни градове и уникална култура, Гватемала определено е неустоима дестинация за Вашата почивка. Има толкова много интересни неща за вършене, че може дори да не ви стигне само една почивка, за да се насладите на всички красоти на страната.
И тази почивка със сигурност ще се превърне в едно незабравимо пътешествие с много незабравими моменти. Вижте топ 10 на най-вълнуващите места в Гватемала, които показват естествената красота и величествено минало.

Вулканът Pacaya
Все още активен, извисяващ се на 2550м. височина, вулканът „Pacaya“ великолепно доминира над околния район, който е сравнително равнинен и ярко се забелязва от столицата Гватемала Сити. Уникалните зелени пейзажи и стръмните скалисти склонове на вулкана създават несравними условия за приключения на открито. Катерене, пешеходен туризъм и планинско колоездене са само част от екстремните дейности, които можете да практикувате тук. Вече качили се до върха, от тук се разкриват спиращи дъха гледки, особено когато погледнете към небето, разкриващо ослепителни пепелни облаци.

Вулкан Расау

Flores
Флорес се намира в сърцето на най-северният район на Гватемала. Този живописен и исторически град е благословен с красива природна среда, обградена от кристално чистите води на езерото Петен Итца и изобилието от зелени хълмове и буйни гори, които заобикалят всичко. Изобилието от исторически забележителности допринася за благосъстоянието на града, като многоцветните фасади и тесни древни улици все още могат да се видят в Стария град на Флорес. Той е сценично разположен на малък остров и затова предлага много повече, отколкото един уникален исторически чар.

Flores

Санта Каталина
Западно от столицата „Гватемала“ могат да се видят доста по-малки, но също толкова живописни и исторически богати градчета. Санта Каталина е точно такова градче – сгушено в зелените планински хълмове. Градът е известен с бароковата си архитектура, която е опъстрена във всякакви цветове.

Санта Каталина

Езерото „De Lago“
В южната част на Гватемала, сгушено между няколко гигантски вулкани се намира езерото „De Lago“. Край брега на езерото са разположени няколко малки селца, където да отседнете и да се насладите на синьото небе, зелените планини, белите облаци и влажния аромат на езерото.

De Lago

Тикал
С невероятното си историческо наследство, произхождащо още от цивилизациите на маите, Тикал е един от най-известните храмове в целия свят. Мястото произхожда още от преди Христа, а някои от най-високите храмове се издигат на над 50 метра височина.

Тикал - Храмът на Маите

Катедралата в „Гватемала сити“
След погледа към вълнуващите храмове на маите, нека отново се върнем назад във времето, но в доста по-скорошен период. Катедралата на Гватемала предлага уникална историческа харизма от края на 18-ти век. Тя се намира в непосредствена близост до центъра на града, разположена на огромен площад. Само на пръв поглед ще бъдете очаровани от бароковите елементи на фасадата на катедралата, която е осеяна с множество арки и колони, в средата на които стои кръгъл часовник.

Катедрала Метрополитана Гватемала

Пазарът Chichicastenango
Малкият, но живописен планински град „Chichicastenango“ е цветна смес от култура, история и хора. Пазарът на града е едно от най-атрактивните места, където бихте могли да намерите всичко. В непосредствена близост до пазара се намира и църквата „Santo Tomas“, построена през средата на 16-ти век.

Chichicastenango

Президентския дворец
Връщаме се отново към столицата, където се намира друго невероятно място – Президентския дворец. Огромните сгради на двореца са построени в средата на 20-ти век, които до ден днешен са сред символите на Гватемала.
Президентски дворец в Гватемала

Semuc Champey
Semuc Champey може да ви пренесе до един по-различен свят. Става дума за несравним природен рай, където високи зелени дървета правят сянка на варовикови тераси, обгърнати от великолепни водопади.

Semuc Champey

Храмът Минерва
„Minerva Temple“ – перфектното място за посещение в Гватемала.Самият храм е заобиколен от множество гигантски колони, носещи масивен триъгълен покрив.Освен невероятното историческо минало, този храм ще ви очарова и с прекрасната си екзотична природа.

Minerva

Това е то Гватемала – една жизнерадостна смесица от пейзажи, история, култура и забавления. Несъмнено и една малка част от тази смесица, биха превърнали вашата ваканция в едно безкрайно удоволствие от цветове, усещания и емоции. Насладете им се!

Share.

Leave A Reply