Най-добрите забележителности в Джакарта

0

Потопен в богата културна история, бивша холандска колония, Джакарта е богата на архитектурни паметници и културни реликви.Града е разделен на пет области – централна, западна, южна, източна и северна, всяка от които има различен стил и забележителности.
Северните предградия са в непосредствена близост до морето и дом на увеселителния парк Ancol, където ще имате огромен избор от забавления и атракциони.
Паметниците на културата и музеите, посветени на независимостта на Индонезия доминират в централните райони.Южна Джакарта е дом на търговски центрове и модерна градска част, а на запад е мястото, където можете да откриете оживен нощен живот и множество забавления.

Чайнатаун
В Джакарта все още има място с типични китайски къщи-магазини, както и храмове и църкви.В близост се намира и най-стария китайски храм, построен през 1650г.Освен това, тук се намират няколко древни будистки храма – Da Shi Jalan и Vihara Dharma Bhakti.Католическата църква „Санта Мария де Фатима“ е друго културно място, което си струва да бъде видяно.

Морския музей
Завършен през 1774г., морския музей освен с прекрасна архитектура ще ви покаже и проницатни фотографии и морски реликви.

Националния Монумент
Към тази поразителна структура принадлежат историческия музей на града и залата за медитация, които са аранжирани с над 35 килограма злато.Строителството на комплекса започва през 1961г. и е завършено през 1975 година.Построен е по време на ерата на ожесточен национализъм, паметникът предлага достъп до неговия връх, от където се разкрива прекрасна гледка над Джакарта.

Националния музей
Музея се намира в старата част на Батавия, като той е може би най-известния символ на холандската колонизация в града.В момента музея разказва за повече от 100 хиляди културни обекти, показани чрез исторически реликви и праисторически артефакти.

Зоологическата градина Ragunan
Основана през 1864г., зоопарка Ragunan се намира на 16 километра южно от центъра на града в областта Minggu.Зоопарка е дом на над 4000 животни, чиито брой включва добра колекция от индонезийската дива природа, включително и комодските дракони.

Taman Mini Indonesia
Този парк е изграден в над 100 хектара земя и показва цяла Индонезия разделена на 27 провинции.Всяка от провинциите в комплекса е умален вариант на оригиналния вид на провинцията, като всяка от тях е отразена в изключително поразителни и точни характеристики.
Също така, парка разполага със собствена градина с орхидеи, където се отглеждат стотици индонезийски орхидеи.

Share.

Leave A Reply