Най-добрите места в Австралия

0

Австралия е една от страните от бившата Британска общност и е разположена в южното полукълбо. Страната е конституционна монархия и кралицата е глава на държавата, като е представлявана от генерал-губернатор. В миналото, островът е бил обитаван от аборигените, които в момента са на изчезване.
В момента Австралия е една силно развита държава, която поддържа изключително висок стандарт на живот, като освен модерен вид съчетава в себе си и девствена и непокътната природа.

Австралия притежава изключителна природа и много красиви места.

Ayers Rock – Улуру
Старото име на Улуру е Ayers Rock. Това е най-голямата монолитна скала, позиционирана в равнинна местност, която допринася за резкия контраст. Друго интересно за Улурлу е, че при изгрев и залез, цвета му е различен, което допринася за добавянето му в списъка на ЮНЕСКО.

Ayers Rock

Great Ocean Road
Този панорамен път се намира край Мелбърн и може да мине изминат за един час с кола. Несъмнено, това е един от най-красивите пътища в целия свят. Пътят изминава 250км. покрай морето и е построен в памет на войниците, загинали през Втората световна война. Красотата на този път е в това, че той преминава през красиви скали и самотни плажове. Освен това по пътя може да се отклоните и към Националния парк, който е добре познат със своите величествени скали, стърчащи от океана.

Great Ocean Road

Големият бариерен риф
С богатото си биологично разнообразие, големият бариерен риф е сред най-добрите места за посещение в Австралия. Той се намира в крайбрежието на Куинсленд в Коралово море и е най-големия коралов риф в света. Ето защо това може би е мястото за което мечтае всеки един водолаз или ентусиаст в гмурканията.

Great Barrier Reef

Гмуркане в Големия бариерен риф

Кенгуру Айлънд
„Kangaroo Island“ е третият по големина остров в Австралия, след Тасмания и Мелвил Айлънд. Достигането на острова става чрез ферибот от Аделаида. На този остров сякаш времето е спряло. Тук природата е непокътната и могат да се видят различни животински видове, които няма да срещнете никъде другаде. Ако имате късмет, може да видите австралийски албиноси, морски лъвове и сини пингвини.

Кенгуро айлънд

Сидни Харбър Бридж
Сидни Харбър е мост, който е изграден над пристанището на града. Мостът се издига на 134 метра надморска височина и от него се разкрива гледка почти над целия град, което е великолепно.

Мост в Сидни, Австралия

Операта в Сидни
Заедно с моста Харбър, край пристанището се намира и друг символ на града – Операта. Архитектурата на операта е модерна и е под формата на черупка. Самата опера разполага с отлична акустика.

Операта в Сидни

Изключително красиво място

Голд Коуст
Едно от най-интересните и забавни места в Австралия е Голд Коуст. Този увеселителен парк е огромен и ще предложи забавление за малки и големи.

Kings Canyon
Сред интересните места в Австралия е и Kings Canyon, който се намира в Националния парк Watarrka.

Национален парк Purnululu
Националния парк Punurlulu се намира в Западната част на Австралия и предлага изключително красива и разнообразна природа.

Долината Бароса
Ако сте любител на виното, тогава задължително трябва да се отправите към долината Бароса. Тук се произвеждат едни от най-известните марки вина в цял свят – Yalumba и Wolf Blass. Като освен разходка в долината, туристите може да се насладят и на обиколка около различните изби.

Долината Бароса

Стените на Йерусалим
Паркът е наречен така, заради приликата си към стените в град Йерусалим. Ако сте планирали посещение в Австралия по време на летните месеци и периода между декември и февруари, то може да видите парка в пълния му блясък и изпълнен с цвят.

Парк "Стените на Йерусалим"

Природен парк

Това са някои от най-добрите и красиви места за посещение в Австралия, които няма да искате да пропуснете.

Share.

Leave A Reply