Най-доброто от Маями

0

Маями

Маями е най-големият град в южното крайбрежие на САЩ в Атлантическия океан. Благодарение на многото зелени площи, живописни острови и уникални плажове, Маями е и един от най-красивите градове в САЩ.
Известен като една от най-добрите летни дестинации, „Miami Beach“ осигурява несравнима природна красота, смесена с безброй съвременни удобства, като луксозни курорти, хотели, изискани плажни барове, ресторанти и прекрасни яхтени пристанища. Освен това, в списъка по-долу ще ви покажем най-добрите атракции в Маями.

Музея Vizcaya
Посещението на музея и градината на Vizcaya е съблазителен избор да избягате малко от шума на светлините на града. Музеят се намира успоредно на бреговата линия и е заобиколен от буйни градини и гори от една страна, както и кристалните сини води на залива Биксейн от другата. В музея ще може да се запознаете с европейското изкуство, възраждане и барок.

South Park Pointe
По време на почивката ви в Маями ще намерите много места, където да се насладите на модерния градски силует и безкраен син хоризонт към Атлантическия океан. Място от където ще се наслаждавате на златните залези, ярко отразяващи се в небостъргачите на града. След това си представете, че сте заобиколени от зелена поляна, осеяна с множество палми и живописни пътеки.
Всъщност, южния парк в Маями е мястото, където можете да се насладите на всички тези спираща дъха гледки наведнъж. Мястото се намира в най-южната точна на Miami Beach и е известно като „South Pointe Park“.

Bayfront Park
Bayfront Park е друга обществена паркова зона, която обхваща над 30 декара зелени и живописни пейзажи край брега на залива Бискейн в центъра на Маями. Този парк е привлекателен избор за релаксираща разходка или романтично пътешествие, отдавайки се на много забавления и атракции. Освен това, Bayfront Park е прекрасно място за вдъхновение и очарование, тъй като се намира точно между залива Бискейн и огромните небостъргачи на мегаполиса.

Barnacle
Barnacle е малък, но живописен парк, който също е разположен успоредно на крайбрежието на Маями. В самия парк се намира къщата Barnaclе, която е построена от „Comodore Raiph Munroe“ в края на 19-ти век. В момента на цялата територия на парка, може да се насладите на пикник със семейството или релаксираща разходка в следобедните часове, заобиколени от буйна флора и фауна.

Jungle Island
Островът джунгла е голям зоологически парк, разположен на острова „Watson“, където можете да попаднете на изобилие от различни животни, птици, влечуги и други видове диви животни от цял свят, включително и живописни копия на естествените им местообитания. Jungle Island предлага фантастична възможност за многобройни забавления за хора от всички възрасти.

Miami Seaquarium
Miami Seaquarium е разположен в южната част на щата Вирджиния, като предлага голямо разнообразие от водни съоражения и басейни, където се провеждат различни спектакли с различни морски видове. Освен това, от тук се разкрива прекрасна панорамна гледка към силуета на центъра на Маями, особено по залез слънце.

Матисън Хамак Парк
Матисън Хамак Парк е друг крайбрежен парк, който се намира на няколко километра южно от центъра на Маями. Паркът заема площ над 600 декара зелена гора, заобиколена от тропическа ботаническа градина.

Haulover Beach Park
Haulover Beach Park е разположен на няколко километра северно от центъра на Маями и несъмнено ще ви очарова със своята природа. В границите на парка можете да попаднете на много открити спортни съоражения, места за пикник и тенис кортове, а голфърите могат да се възползват от живописно голф игрище.

Малката Хавана
Малката Хавана е един от най-големите квартали в Маями и се намира в непосредствена близост от центъра на града. Множеството фестивали и паради на открито превръщат този район в един от най-привлекателните места в Маями. Също така можете да намерите и разнообразие от ресторанти, кафенета и нощни клубове.

Everglades National Park
Националния парк „Evergladеs“ се простира на огромна площ в южния край на Флорида, където има огромно биологично разнообразие и изобилие от красиви и спиръща дъха субтропични екосистеми. Да, паркът е разположен десетки километра южно от центъра на Маями, но пътуването определено си заслужава. Независимо от избора си, по време на едно пътуване до Everglades National ще бъдете обгърнати от уникална флора и фауна, която наистина ще ви зареди с прекрасна енергия.

Share.

Leave A Reply