Най-интересните вулканични езера в света

0

В този списък ще разгледаме някои от най-интересните вулканични езера в света. Интересното за тези езера е, че всички те се намират на вулкани, които в миналото са били действащи, като в момента са един красив и величествен спомен за величието на природата.

Езерото Ljen
Това езеро-кратер се намира в Източна Ява в Индонезия и е разположен във вътрешността на вулкана Ljen. Езерото е широко 1 км и има красив тюркоазен цвят, които се дължи на голямата киселинност, намираща се във водата.

ezeroto Ljen

Езерото Ljen

Coatepeque Caldera
Намиращо се в Ел Салвадор, Coatepeque Caldera е формиран след серия от огромни вулканични изригвания.В момента езерото е около 26 кв.км. ,което го прави едно от най-големите езера в Ел Салвадор.Друг любопитен факт е, че в средата на езерото има малко островче, наречено Teopan, което били от свещенно значение за маите.

Coatepeque Caldera

Coatepeque Caldera

Езерото Towada
Езерото Towada е най-големият кратер-езеро в Япония.Намира се в активен вулкан, като последното му изригване датира преди около 1000 години.

Езерото Towada

Езерото Towada

Katmai
Планината Katmai е сложен стратувулкан, намиращ се на полуостров Аляска.В центъра на планината има езеро, което се е образувало след последното изригване на вулкана през 1912г.

Katmai

Katmai

Езерото Laach
Известно още като Laaher, езерото Laach се намира В Германия, в близост до градовете Кобленц, Бон и Майен, и само на 8км. от река Рейн.

Езерото Laach

Езерото Laach

Езерото Таупо
Разположено на Северния остров на Нова Зеландия, езерото Таупо има площ от около 616 кв.км. ,което го прави най-голямото езеро в Нова Зеландия.

Езерото Таупо

Езерото Таупо

Езерото Тоба
Езерото Тоба е огромно езеро, намиращо се на остров Суматра, в Индонезия.С повече от 100км. дължина и 30км. широчина, езерото е най-голямото в цяла Индонезия, и най-голямото вулканично езеро в света.

Езерото Тоба

Езерото Тоба

Кратерното езеро
Кратерното езеро се намира в щата Орегон, САЩ.Водата в езерото е с зашеметяващ тъмносин цвят и брилянтна яснота на водата.Езерото няма почти никакви признаци на замърсяване и е едно от най-чистите езера в света.Езерото е известно и с това, че вътре в самото езеро живее дърво, което е на повече от един век.

Кратерното езеро
Кратерното езеро

Небесното езеро
Небесното езеро е разположено на границата между Китай и Северна Корея.Това зашеметяващо езеро е дом на легендарното чудовище – „Tianchi Monster“.За това митично създание има многобройни легенди, като най-реалистичната от всички е как „животно, наподобяващо бивол“ излиза от водата и напада хората, приближили се до езерото, като зад тези странни твърдения стоят показанията на стотици хора.През 2007г. репортер на име Жуо Йонгшенг твърди, че е заснел 20 минутно видео, което показва шест неидентифицирани същества, плуващи в езерото.

nebesnoto ezero
Небесното езеро

Езерото Nyos
Това езеро е разположено в Камерун и лежи върху магмена покривка, от където постоянно се просмуква въглероден диоксид в езерото, което е довело до превръщането на водата във въглеродна киселина.

Езерото Nyos

Езерото Nyos

Share.

Leave A Reply