Представяме ви Франкфурт

0

Днес ще ви представим Франкфурт – града, който най-често бива наричан „Икономическа столица на Германия”. Това прозвище е заслужено, тъй като във Франкфурт се намира „Европейската централна банка”, която е един от основните икономически възли на Стария континент.

Франкфурт е населен от над 670 000 човека, но трябва да се има предвид, че това са данни са от вече далечната 2008 година. Разбира се ако искате да се запознаете в подробности с броя на населението може да разгледате статистическите уеб сайтове относно точната популация на Франкфуртските жители.

frankfurt

Абстрахирайки се от икономическата част на града Франкфурт или както още е известен (Франкфурт на Майн) можем да споменем за всичко онова, което привлича туристите на това място. По принцип немските градове и провинции се славят с уникална архитектура, която може да впечатли и най-изискателните и естетично настроени гости.

Говорейки за сгради трябва да споменем, че във Франкфурт се намират най-високите сгради на континента Европа. Съществуват наистина невероятни небостъргачи, по-голямата част наредени в самия център на града. По-голямата част от постройките носят бизнес характер и са във вид на банки, застрахователни агенции, седалища на корпорации и тем подобни. Може би най-известната сграда в града е тази на „Дойче банк”.

Причината за това града да се зове Франкфурт на Майн е „река Майн”, която прекосява икономическата столица на Германия. Тя е поредната атракция за хилядите туристи желаещи да видят немския град и предложените от него атракции.

Ако пък си падате по неспирните партита и нощния живот, то във Франкфурт ще останете напълно доволни, тъй като ще се натъкнете, както на шикозни ресторанти, така и на народни бирарии, които редом с пенливата течност ще ви поднесат вкусни вурстове, пикантни картофки и типчно немски деликатеси на добра цена.

Франкфурт разполага и с изключително добре развита историческа култура, чийто представители са мнозина философи, поети, историци, художници и литературоведи.
При всички положения ако посетите града ще останете доволни и ще направите незабравими снимки, които ще ви останат като топъл спомен за цял живот.

Share.

Leave A Reply