Рио де Жанейро

0

Rio de Janeiro

Рио де Жанейро е вторият по големина град в Бразилия и мястото му на брега на Атлантическия океан го дарява с прекрасни забележителности.
От съблазнителни бели плажове с кристално чиста и топла вода, до редица скални хълмове, които се издигат величествено над колоритния пейзаж. Също така, плитките заливи са предпоставка за развитието на всякакъв вид водни спортове и атракции. Всъщност, посещавайки Рио де Жанейро, може да се наложи да удължите своята почивка за да разгкедате всички интересни места в този вдъхновяващ град.

Христос Спасителя
Едно от най-типичните неща, което се появява в ума на всеки, когато си помисли за Рио де Жанейро. Изумителната статуя на Христос Спасителя се намира високо над града, в планината Корковадо и е символ на Бразилия и Християнството. Това е най-голямата статуя на Исус в света и определено гледката от нея заслужава да се види. Всъщност, посещавайки Рио е почти невъзможно да не забележите статуята, тъй като тя се вижда от почти целия град. Освен това, може да се изкачите и на самия връх, от където да почувствате закрилата  му.

Христос Спасителя Рио де Жанейро

Захарната планина
Друга впечатляваща гледка в града е „Захарната планина“, която се издига на 1300 фута над спокойните води на залива Гуанабара. Тази огромна монолитна скала е една от най-забележителните скални образувания, които великолепно се издигат между вода и земя. Освен поглед от долу, два кабинкови лифта ще се погрижат за изкачването и до върха на скалата, от където се разкриват живописни гледки.

Захарната планина в Рио де Жанейро

Sambadrome Marques de Sapucai
Едно от най-добрите места, където ще може да почуствате душата на Рио е площада „Sambadrome Marques де Sapucai“. Разположен в центъра на града, този площад е основна сцена за множество карнавали, един от които и едноименния Карнавал в Рио.

Sambadrome Marques de Sapucai

Copacabana Beach
Копакабана е един голям квартал на Рио де Жанейро, който разполага с почти 4 километрова плажна ивица от бели пясъчни плажове. Несъмнено Копакабана е един от най-известните плажове в света, за което допринася не само неговата дължина, а и кристално чистите води на океана, както и прилежащата към плажа алея, където има множество модерни удобства, кафета и заведения.
Освен това, в двата края на този дълъг плаж, величествено са разположени две исторически крепости, които напомнят за славното историческо минало на града.

Плаж Copacabana Beach

Ipanema Beach
Ipanema Beach е друг великолепен плаж, който се намира в квартал Ипанема, в непосредствена близост до плажа Копакабана .Дългата плажна ивица е почти същата като тази на плажа Копакабана, като предлага и изобилие от различни удобства. Освен това, на западния край на плажа Ипанема е доминиран от прекрасните планински възвишения, които създават неповторима атмосфера за наблюдение на залеза. Чудесен избор за вашето романтично бягство, например.

плаж Ipanema Beach

Стадиона Маракана
Със своите 82 000 места, Маракана е най-големият футболен стадион в Бразилие, както и в цяла южна Америка. Построен е през 1950г., Маракана все още е една от най-впечатляващите забележителности в Рио де Жанейро.

Стадион Maracana

Лагуната Родриго де Фрейтас
„Lagoa Rodrigo de Freitas“ е голяма лагуна, разположена между плажовете Копакабана и Ипанема Бийч в южната зона. Бреговете на езерото са наистина вълшебни места, където може да се възползвате напълно от величествените пейзажи на Рио.

Lagoa Rodrigo de Freitas

Carioca
Carioca е живописен мост, който се намира в сърцето на града. В миналото моста е бил използван за получаване на прясна вода в града. В днешно време, арката е много популярно място, тъй като от тук се разкрива прекрасен поглед към центъра на града.

Carioca мост

Parque Lage
Parque Lage е едно от най-красивите места за посещение в южната част на Рио. В границите на парка можете да попаднете на огромно имение с прекрасни градини, където може да се насладите на прекрасната фасада на имението. След чаша кафе или чай, не забравяйте да се насладите на релаксираща разходка в множеството горски пътеки край субтропичните дървета в целия парк. Освен това, Вие ще бъдете пленени от прекрасната гледка към връх Корковадо и силуета на статуята на Христос Спасителя, която се намира само на няколко десетки метра от Lage Parque.
Parque Lage Rio Brasil

Quinta Da Boa Vista
Quinta Da Boa Vista е голям природен парк в центъра на града и определено е друго привлекателно място, където да се насладите на релаксираща разходка или пикник. Освен прекрасни пейзажи на сини езера, обширни зелени поляни и високи палмови дървета, Quinta Da Boa Vista е известен с множеството си забавления и исторически забележителности. Тук се намира националния музей на Бразилия, помещаващ се в бившия царски дворец. Друга известна забележителност в рамките на парка е зоологичческата градина на Рио, която осигурява изобилие от забавления. По тази причина този красив парк е неустоимо място за отдих и безброй незабравими мигове.

Quinta-Da-Boa-Vista

Рио де Жанейро, невероятен град и прекрасна туристическа дестинация, която ще ви очарова. Посещавайки Рио, не забравяйте да вземете фотоапарата си, защото несъмнено ще станете свидетел на някои от най-впечатляващите гледки в света.

Share.

Leave A Reply