Сингапур – топ 10 места за посещение част 2

0

След първата част за Сингапур, ето ни и във продължението с още интересни места и приключения:

Science Centre Singapore
Научния център на Сингапур (SSC) ни показва чудесата на науката по един по-различен и забавен начин. Тъй като има повече от 1000 интерактивни експонати, ще Ви е необходимо цял ден да разгледате целия център. По-любопитните от вас могат да вземат една обиколка в изложбата по биоетика, където ще научите повече за Доли-клонираната овца.

научен център Сингапур

Сингапур Night Safari
Среднощното сафари е атракция от световна класа, което не е само развлечение, но чрез него ще научите много неща за опазването и подобряването на живота на животни, които са в плен. В естествените среди на Night Safari ще може да се докоснете до хиляди животни от цял свят.
Нощния живот в Сингапур е наистина див! Night Safari предлага необичаен поглед към нощното животинско царство, с повече от 59 експоната и 1000 животни. Вземете пътуване по целия свят, чрез пешеходни пътеки, свързващи осем географски региони. Вижте екзотични и често застрашени видове като хималайски белоглав лешояд, африкански носорог, антилопи, газели, гигантски мравояди и бизони от Бирма.

нощно сафари в Сингапур

Buddha Tooth Relic
Храмът Budda Tooth Relic е забележителен четири-етажен храм, който е построен в стил, въз основа на будистката мандала и будизма на династията Тан. При влизане веднага ще забележите зашеметяващата главна зала с високия си таван. Основния акцент тук е двуметровата будистка статуя, която е направена от чисто злато. Свещената сграда се намира в сърцето на Чайнатаун, като е основана през 2002 г. и е открита за обществеността едва през 2007 г. Посещението на този храм може да бъде едно незабравимо преживяване, защото пази в себе си много история и изкуство. На третия етаж се намира музея на будистката култура, където се помещават около 300 будистки артефакти от цяла Азия, включително Китай, Тайланд, Мианмар и Пакистан.

Buddha-Tooth-Relic

Малката Индия
Малката Индия не е трудно да бъде намерена: просто следвайте аромата на екзотични подправки, комбинирани с аромата от изгарянето на тамян. Оживен търговски център за индийската общност, Малката Индия е един от най-колоритните квартали на Сингапур. Населена е с потомците на индийците, които пристигат в Сингапур в средата на 1800г.

Малката Индия

Ботаническата градина
Ботаническата градина в Сингапур е национална забележителност, и разполага с малки тропически гори, показващи повече от 300 вида южноазиатската флора. Освен екзотични растения, дървета и цветя, тук ще може да видите цветни птици и насекоми. Сред тях са ориенталските шарени носорои, сивите дървени бухали, пурпирните слънчеви птици и много други застрашени видове.
Градината е дом на най-голямата колекция от тропически орхидеи, които в момента са повече от 3000 вида.Най-доброто време за посещение на градините е рано сутрин или късно следобед, тъй като през деня може да бъде много горещо.

Ботаническа градина в Сингапур

Share.

Leave A Reply