Съвети за пътуване в Колумбия

2

Населението на страната е над 46 милиона ,като местното население съставлява 50 % от тях, 26 % от населението са бели хора от европейски произход, а останалите 24 % са главно афро-колумбийци.
Говори се ,че пътуващите в Колумбия, трябва да бъдат бдителни, тъй като степента на престъпност тук е доста голяма.Отвличане и убийство са престъпления,които не са рядкост ,но тук трябва да се вземе под внимание ,че не навсякъде в Колумбия това е така.Нека погледнем от хубавата страна на тази туристическа дестинация.
Колумбия е известна с богатите си природни ресурси и живописна красота.Планиснките райони в околностите на Богота, Кали и Меделин са сред най-известнтие места, привличащи туристи от цял свят.Карибските плажове на източния бряг също притежават голям потенциал за развитие на туризма.

Популярни туристически дестинации
Ето някои популярни туристически дестинации в Колумбия.

La Candelaria
Това място се намира в центъра на Богота и е привлича с архитектурата си в изцяло бароков стил, както и музеите „Ботеро“ и „Колон“.

Картахена
Това място е известно със своите прекрасни плажове.Там се намират и крепостните стени на Картахена, чието построяване започва през 16 и приключва през 18 век.

Колумбия е една красива страна, където с малко предпазливост и бдителност ще може да изкарате незабравимо вашата почивка.

Share.

2 коментара

  1. xpisto stoyanov on

    mnogo e krasivo iskam da pitam turisti4ewska viza ot kade moje da izvadia

Leave A Reply