Топ 10 на националните паркове в САЩ

0

Националните паркове са чудесен начин за запазване и защита на флората и фауната, с която Бог е дарил тази земя. Е, в допълнение към това, националните паркове се превръщат и в харесвани и посещавани туристически дестинации. В света има много красиви и популярни национални паркове, като сега ще разгледаме най-добрите от тях.

Великата опушена планина
Посещаван от над 9 милиона туристи, този национален парк е в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство и се намира между Тенеси и Северна Каролина. Парка има изградени над 800 мили екопътеки, които са пряко свързани с различни потоци и реки, което прави този парк наистина уникален. Този парк е дом и на някои редки животни като черната  мечка и белоопашатия елен, които макар и трудно, могат да се срещнат в красивите гори на парка.

opushenata planina

Гранд каньон
Намиращ се в Аризона, Гранд каньон е посещаван от над 5 милиона души годишно. Дължината на каньона е 277 мили, а ширината му 18 мили, което го прави най-големия каньон в света. Този национален парк е дом на различни вкаменелости, които са вградени в скалите и заедно образуват неуписуема гледка.

grand canion

Гранд каньон

Национален парк Йосемити
Този национален парк се намира в Калифорния и е обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Известен с красивите си водопади и гигантските секвои, Йосемити може би е парка, който дава най-ясна представа за това как изглежда дивата природа.

Национален парк Йосемити

Национален парк Йосемити

Национален парк Йелолстоун
Това е най-старият национален парк в САЩ, създаден още през 1872година. Той се намира в Уайомионг, Монтана и Айдахо, като най-добрата характеристика за парка са прекрасните гледки и дивата природа, включваща бизони, мечки гризли и вълци. Една от основните атракции на Национален парк Йелолстоун е Гранд каньон Йелолстоун. Старият Верен гейзер също е много популярен. Тук се намират и най-многото гейзери, събрани на едно място.

Национален парк Йелолстоун

Скалистата планина
Голямото топографско разнообразие на този национален парк го прави един от най-популярните паркове. Парка се намриа в Колорадо и обхваща 450 мили потоци и езера и около 355 мили горски пътеки.

skalistite planini

Скалистите планини

Олимпийски Национален парк
Олимпийския Национален парк се намира във Вашингтон и е вписан в списъка за световното културно наследство, като биосферен резерват.Тук вие ще бъдете свидетели на прегръдката между плажовете и тихия океан, на зашеметяващи ледници и тропически гори.

Национален парк Сион
Намиращ се в Юта, Националния парк Сион ще ви предложи зашеметяващи пясъчни скали, обагрени в ярко червен цвят. Отделно от скалите, в парка има множество каньони, от където минава река Дева.

Национален парк Сион

Cuyahoga Национален парк
Като единствения Национален парк в Щата Охайо, Cuyahoga привлича голям брой туристи. Cuyahoga е обявен за Национален парк през 2000 година и се слави с живописна красота и изключително богат растителен и животински свят.

Cuyahoga

Grand Teton Национален парк
Този Национален парк е разположен в Уайоминг и има около 200 мили пешеходни пътеки от където се разкриват изумителни пейзажи.

Grand Teton

Национален парк Acadia
Този Национален парк е разположен в Мейн. Парка изцяло се състои от острови, които са накацали в многобройните езера, намиращи се в парка.

Национален парк Acadia

Share.

Leave A Reply