Филипините отвъд плажовете

0

Оризови тераси - Филипини

Помислете за Филипините и изображенията от прекрасни плажове и кристално синьо море, които се появяват в ума ви. Островите като Боракай и Палаван лесно привличат туристи със своя впечатляващ външен вид, но ако търсите по-различна и екстремна екскурзия, то Вие ще откриете изцяло нов облик на страната.
Да, Филипините е тропически рай и да, тук се намират някои от най-добрите плажове, които изглеждат наистина прекрасно с хамак и освежаващ коктейл в ръка, но в същото време в тази страна има много повече от просто едно красивло лице. Тук има уникална флора и фауна, придружени с драматични пейзажи. Така че забравете плажовете за миг и вижте следващите причини да посетите Филипините.

Оризовите тераси
Оризовите тераси на Филипините са съвсем правилно изтъквани като едно от осемте чудеса на света. Те са били издълбани в планинските склонове в Северен Лусон още преди 2000 години, като обиколката им от край до край се простират на около половината път около света. Няколко от най-добрите места с изглед към терасите са около „Benaue“ и „Batad“, които се намират на около девет часа път с автобус от Манила.

Tarseirs
Tarseirs са малки примати, които могат да се поберат в дланта на ръката Ви. Те имат огромни очи, мека кадифена кожа и дълги пръсти. Те са ендемични за няколко острова в Югоизточна Азия и в момента са застрашен вид, но на остров Бохол полагат усилия да запазят този уникален вид.

Висящите ковчези
Това може да не е типичната туристическа дестинация, но висящите ковчези в Sagada имат завладяващ поглед към културата на региона. Този традиционен начин за погребване е бил използван само на няколко места по света, като за да стигнете до мястото е нужно да преминете през големи преходи, включващи водопади и пещери.

Усмивки
Ааа- известната усмивка Filippino. Може да не звучи като нещо поради което да посетите страната, но старата поговорка е вярна – това което прави мястото са хората. Из целия архипелаг ще намерите приятелски настроени хора, които искат да знаят от къде си и с удоволствие биха ти разказали за своята култура.

Share.

Leave A Reply