Къде да отидем на почивка през 2015 г?

0

Гърция

Независимо, че все още сме в началото на пролетта, почти всеки един от нас се замисля за предстоящия летен сезон. Още от сега ние започваме да планираме къде да отидем на почивка и как да си изкараме добре, как да се насладим на лазурното море, златистият пясък и безкрайно дългите топлите дни.

Някои от нас със сигурност ще останат да изкарат лятната си ваканция в България, ще отидат заедно с семействата си на почивка, ще посетят някой от курортите по Северното или Южното Черноморие. Хотелите в Созопол, Несебър, Златни пясъци, Албена, Св Константин и Елена очакват своите гости от пролетта до есента – спокойни плажове, луксозни хотели, перфектно обслужване – това е характеристика, която пасва на българската ривиера. Много българи разполагат с апартаменти в Свети Влас, в Слънчев бряг, в Бяла, където спокойно могат да отседнат и да си изкарат една прекрасна почивка. Повечето българи, които ще почиват в България, избират курортите, които се намират на юг от Бургас – това са Синеморец, Ахтопол, Царево, Китен, Лозенец и други. Изгодно излиза и почивката на квартира – тя е подходяща за тези, които са ограничени финансово и не могат да си позволят да отидат на хотел, но пък в същото време искат да починат близо до морето.

Някои от нас ще предпочетат да посетят югоизточната ни съседка Турция. Повече българи обичат да посещатават курорти, като Дидим и Кушадасъ. Хотелите в Турция предлагат отлично обслужване „Ол инклузив”, отлична храна и любезен персонал.

Някои от нас, особено тези, които обичат да разглеждат забележителностите на страната, със сигурност не бива да пропускат Истанбул и Кападокия. Повечето българи предпочитат екскурзии в Турция или в Гърция през пролетта или есента, когато температурите на въздуха не са толково високи, както през летния период.

Анкетите сред българите показват, че през август месец повече от два миллиона души планират да си направят една незабравима почивка, било то в родината или в чужбина.

Има много желаещи да отседнат в живописната местност, да се настанят в един от хотелите в Турция преди края на март, когато всъщност могат да използват и големите отстъпки, които се предлагат от страна на многобройните туроператори. През юли и август по-добре да си останат в България, защото през лятото в Турция температурите са доста по-високи, същото се отнася и до цените, имайки предвид това, че не само българи, но все повече руснаци избират Турция като предпочитана дестинация за своята лятна ваканция.

Гърция същи привлича многобройните туристи със своите инетресни места, богатото си историческо наследство, доброто обслужване, аттрактивните пакети за почивка и вкусната храна. Интересен факт за любителите на културно-историческия туризъм е, че България, заедно с Гърция и Италия образуват челната тройка държави в Европа, които разполагат с най-голям брой културно-исторически паметници.

Share.

Leave A Reply