Магията на Куба

0

Куба е латиноамериканска островна държава,  разположена в Карибския регион, като е с най-голяма територия от всички останали карибски  държави, разположени в региона. Територията  и е около 111000 кв.км. и е с население около 11 млн. като по-голямата част е разположено в столицата Хавана. Куба е една от петте останали комунистически страни в света, но е отворена за посещение на туристи като им предлага всевъзможни начини за прекарване на времето, които са свързани с най различни цели.

Климатът на страната е тропичен, като средногодишната температура е около 23 градуса по Целзий, което я прави желана дестинация за почивка. Сезоните са два, като единия е сух от ноември до април, а другия е дъждовният, от май до октомври, когато падат изключително много дъждове, придружени с ураганни ветрове. За жителите на северното полукълбо на планетата,  Куба е идеалното място за почивка и релакс, през сухия сезон, когато половината от  земното  кълбо е покрито със сняг и лед.

Страната предлага на средно двата милиона чуждестранни посетители в годината, най-различни места за посещение, като се започне от малките селца с богата история и се стигне до многомилионната Хавана.

Варадеро

Едно от нещата, с които се гордее Куба, е прелестното и крайбрежие, по голямата част на което е покрито с пясъчни плажове и кристално чисти води. Тук е рай за любителите на уиндсърфинга, сърфа и многото спортове, свързани с вятъра, който е постоянен и образува на места достатъчно големи вълни, които са подходящи за практикуването на тези спортове.

За любителите на растителния и животинския свят, острова предлага вечнозелени тропически растения, като Кралската палма, Каучуковото, Махагоновото и Абаносовото дърво, както и множество представители на фауната, повечето от които се срещат във вътрешната част на страната.

В Куба туризмът е традиция, като клиентът се цени на много високо ниво, като 70 процента от легловата база на хотелите е над четири звезди. Курортите, които са разположени по кубинското крайбрежие са хиляди, но един от тях, който се отличава е Варадеро. Името му произхожда от  испанското наименование на платформата, по която се спускат корабите в корабостроителниците, която е с минимален наклон. С такава платформа е сравнен и плажът  на курорта, където вървейки от брега на вътре в морето, дълбочината на водата е почти непроменена и след 150 метра. Тук пясъкът е един от най-финните на света. Както в повечето курорти, така и във Варадеро за туристите е все по-трудно да намерят  игрални домове, които според кубинското правителство са центрове на разпространение на наркотици и най-различни престъпления и поради тази причина са забранени.

Десетки хиляди, които са посетили Куба пазят приятни спомени за приятелски настроения кубински народ, който се сприятелява с тях безвъзмездно. Това е и определението за хората в тази страна, която ще очарова и ще остави трайна следа в живота на всеки, имал възможността да я посети.

Share.

Leave A Reply