Били ли сте в Барселона?

0

Барселона е един от най-атрактивните провинциални градове в цяла Европа. Макар да не е толкова популярен като Париж или Рим, крие невероятни културни и исторически ценности, които привличат погледите на милиони туристи всяка година. За нас Българите градът е популярен най-вече благодарение на футболния отбор „FC Barcelona” и живата футболна легенда Христо Стоичков, играл за едноименния каталунски отбор.

Барселона (позната още като Барцелона) е провинция на Испания намираща се в областта Каталония. Населението и по последни наши данни е около 1 620 000 души но тази статистика може да претърпи и по-детайлен анализ. Испанската провиниция се слави не само с футбола, ами и с уникалната си архитектуа, която допринася за доброто настроение на всички гости.

Барселона

Ако не сте били в Барселона задължително отидете, за да видите стария град известен с готическия квартал по-познат като „Бари готик”, както и централния площад с уникалната Арена. Още куп невероятно красиви сгради ще поблазнят окото ви и в комбинация със страхотните забавления живот със сигурност ще прекарате чудесно.

В случай, че изберете Барселона за туристическа дестинация трябва да знаете, че климата там е средиземноморски и съчетава горещо лято и мека зима. Когато и да отидете в най-популярната Каталонска област ще се чувствате добре сред гостоприемни хора и миролюбива атмосфера.

Не пропускайте и веселбата, която предлагат футболните двубой на митичния стадион „Камп Ноу”, който събира зрители от цял свят. Сред публиката може да видите азиатци, скандинавци, британци и въобще мощно международно присъствие. Шоуто е гарантирано от FC Barcelona отборът, който и до ден днешен демонстрира високата си класа на световно ниво.

стадион Барселона

Последния ни досег с Барселона бе тази година (2012) на Европейското. Огромните екрани разположени на централния площад, озарените лица на каталонците и неповторимата атмосфера ще се запечат в нашето съзнание. Предлагаме града на всеки, който иска да види един некомерсиален начин на живот и да усети тръпката на свободата.

Share.

Leave A Reply