Да посетим Япония

0

Токио

Япония е позната на всички като „страната на изгряващото слънце“. Всяка година тя привлича хиляди туристи от цял свят. Страната изненадва със своята красива природа, забележителности и не на последно място – история. Почивка в Япония звучи колкото екзотично, толкова и невероятно. Но в нашето съвремие няма невъзможни неща. Всичко, от което ще се нуждате, за да организирате своята мечтана почивка в Япония ще бъде желание, организираност и разбира се, добра финансова възможност.
Япония е островна държава в Източна Азия. Град Токио е нейната столица, а официалният език в страната е японският. За да направите незабравима своята почивка в Япония, непременно посетете Токио. В историята на страната се преплитат дълги периоди на проникващо влияние от външния свят и пълна изолация.

Днес, Япония е най – развитата икономически страна в Азия. Позната е като световен лидер в производството на техника. В страната се изповядват шинтоизъм, будизъм и християнство.

Япония се характеризира като страна с планински релеф. Интересен факт е, че на нейната територия има много както угаснали, така и действащи вулкани. Най – високият връх е именно вулканът Фуджи на остров Хоншу. Крайбрежните райони са често връхлитани от цунами и тайфуни. Може би организирайки своята почивка в Япония, вие ще трябва да помислите за тези природни бедствия. Върху територията на страната има малко на брой равнини, но за сметка на това, обработваеми.

Климатът на север е умерен, а на юг – тропичен мусонен. Япония е прорязана от къси, но пълноводни реки.

Наслаждавайки се на почивката си в Япония, най – вероятно ще посетите остров Кюшу. На неговата територия се намират известните геотермални езера. Всяко от тях притежава различен цвят. Горският фонд на страната е представен от хвойнови, вечнозелени субтропични и тропични гори. Ако минавате през Киото, задължително посетете бамбуковата гора.

Интересно е, че всъщност бамбукът е символ на островната държава. Япония се гордее със своите 27 национални и 300 префектурни природни парка. Пристигайки в Япония се уверете, че ще има къде да обмените парите, които носите в себе си. Валутата на страната е японската йена. За да осъществите своята почивка в Япония трябва да бъдете запознати с изискванията на страната за влизане през нейните граници. Ако планувате да се устройте там ще ви е необходима виза. Но, ако целта на посещението ви е да разгледате страната като турист, то визовото ограничение няма да ви засегне. Нуждаете се от валиден паспорт. Можете да останете в Япония за срок не по – дълъг от 90 дни. Вероятно имиграционните власти ще поискат да им представите своя двупосочен билет като доказателство, че нямате намерение да оставате за по – дълго. Всичко останало, от което се нуждате е вашето добро настроение, авантюристичен дух и фотоапарат.

Share.

Leave A Reply