Забавни неща за правене в Испания

0

Испания се намира в югозападна Европа и е една от най-красивите страни в света. Страната има излаз на Бискайския залив ,Средиземно море и Атлантическия океан. Испания е третата по-големина страна в Европа и говоримите езици тук, освен испански са каталонски и еускара. Населението на страната е 45 милиона души ,което я нарежда на шесто място по население в Европа.
За хората, които за пръв път мислят да пътуват до Испания, трябва да знаят,че тук ще има много дейности, които трябва да направят и много места, които може да посетят.

Забавни неща за правене в Испания
От водни спортове на плажа, съчетани с планински вело преходи, до разходки из барокови улички и посещение на различни музеи. Испания е изпълнена с вълнуващи дейности за хора от всички сфера на живота. Тук има подходящ баланс между традиции и нови практики, което ще направи екскурзията ви специална.
Като турист, можете да направите някои луди неща, които не се предлагат другаде.

Планината Сиера Невада
Хората, които са любители на природата трябва да посетят планината Сиера Невада в южна Испания. Тази планина предлага едни от най-красивите пейзажи в цял свят, като също така предоставя и поредица от дейности като каране на ски, колоездене, пешеходни преходи и алпинистко катерене. Най-добрия начин за достигане до планината Сиера Невада е от Гренада, Малага и Алмерия.

Борбите с бикове
Днес този спорт в световен мащаб не е толкова популярен, но за испанския народ това не е просто забавления – това е традиция. Някои хора го наричат опасна форма на изкуство, а за други това е начин на забавление. За да посетите борбите с бикове, първо трябва да се информирате за месеца когато се провеждат, както и да закупите преждевременно своите билети.

Алахамбра
Любителите на историческия туризъм, могат да си направят екскурзия до крепостта Алхамбра в Гранада. За обиколката на цялата крепост ще е добре да си приготвите няколко часа.

Бой с домати
Хората, които ще пътуват в Испания през август, трябва да знаят, че тогава се провежда световно известния бой с домати, известен като „Ла Томатина“. Този „луд“ бой се провежда в последната сряда от август, по време на седмицата на „Bunol“. В масовия доматен бой участват повече от 10 000 души, като всяка година броят им расте. Има няколко прости правила: в боя се използват само домати, които преди хвърляне трябва да бъдат смачкани.Това е 🙂

Picos de Europa
Един поглед в Picos de Europa и ще се влюбите в това място. Тази планина се намира на 20 км. от северното крайбрежие на Испания.Мястото е пълно с някои невероятни видове на флората и фауната, които не се виждат навсякъде. Picos de Europa също е дом на най-дълбоките пещери в Испания, които предлагат вълнуващи пещерни походи.

Панаира в Севила
Испанския народ са известни като народ, който обича да се забавлява. За това ,ако вие обичате забавленията то панаира в Севила е точното място за вас. На панаира може да се видят най-различни неща, като конни шествия до традиционни испански танци, придружени с много музика и добро настроение.

El Rastro
Туристите, които искат да се насладят на много пазаруване на достъпни цени, определено трябва да се отправят към El Rastro, който привлича хиляди посетители дневно. Улиците на този пазар са пълни с всякакъв вид стока. Атрактивни мебели, традиционни картини и автентични антики могат да бъдат купени тук.

Испания е една държава, която не забравя традициите, но не ги следва непрекъснато. Може би това я прави една от топ дестинациите в цял свят.

Share.

Leave A Reply