Защо да почивате на море в Гърция

0

ГърцияГърция е може би най-магическото място, на което може да попаднете по света. Чудновати и приказни замъци, римски и елински руини в идилична природа. Всичко това предлага една неустоима комбинация от древна история и изящна красота. Отседнете в някой гръцки курорт, който предлага невъобразимо разнообразие от ваканционни преживявания. Добавете към това смайващо количество слънце, плажовете и заливите, заобиколени от лазурните води в Егейско море. Гърция наистина може да предложи за всеки по нещо.

Гърция се слави с най-дългата брегова линия на европейска държава и е заобиколена от живописни острови – над 2000 на брой. Днес южната ни съседка предлага богата гама от туристически пакети и голям избор удоволствия.

Средиземноморският климат и гостоприемна атмосфера на гръцките острови са създали славата на това място по цял свят. От хедонистични курортни и детски площадки, до спиращи дъха гледки и някои от най-добрите плажове в света, на островите, сгушени около континенталната част на Гърция. Определено има какво да се види от всеки турист.

Сред най-големите гръцки острови се откроява остров Крит, който е домакин на красиви златисти пясъчни плажове и зелени скалисти планини. В Крит, Малия нощния живот сякаш няма край, а сред най-популярните курорти са още Ретимно и Херсонисос, които също предлагат занимания за цялото семейство. Ако търсите спокойствие и тишина, селскостопански живот ще ги откриете в Йерапетра. Той е перфектен избор за една пълноценна почивка. Североизточно от остров Крит се намират и островите Кос и Родос, където курортите Кардамена и Фалираки са известни отново с щур нощен живот.

За традиционен плаж и почивка смесвани с древна история, добра алтернатива предлагат курорти – Кефалония, Скиатос и Занте. Скиатос се характеризира с над 60 плажа и омайна архитектура.

Северозападното крайбрежие на континенталната част на Гърция е заето от Йонийски острови. Върху тях се разполагат най-романтичните села, лозя и красиви плажове от всички гръцки острови. Места като Сидари и Кавос, са известни с нощния живот и изобилие от дейности за перфектна семейна почивка в Гърция.

Share.

Leave A Reply