Интересни места със смъртоностни имена

0

Зад името на местата в тази статия стоят не само мрачни имена, но в много от тях има загадъчни и странни истории. Дали тези места са изглеждали по този начин от както са създадени или времето ги е променило за добро или лошо ще разберем малко по-долу.

Скелетния бряг в Намибия
Раждясали и порутени останки от тежки кораби не са нещо необичайно в този участък от крайбрежието на югозападната част на тази африканска страна. Край бреговете все още могат да се видят костите на злощастни моряци, както и на многобройни морски животни, от което идва и името на брега. В момента брега е сравнително по-достъпен отколкото в миналото, но това не допринася за преминаването на кораби, тъй като на сушата няма нищо друго освен пясък и… пясък.

Надгробен камък – Аризона
В югозападните американски пустини, градът на Tombstone все още напомня за насилието на „Стария Запад“. Името на града идва от американски златотърсач, за когото се смятало, че ще намери смъртта си в тази сурова област и скалите над града ще са неговия надгробен камък. Златотърсача, обаче попаднал на сребро и в последствие нарекъл сребърната мина „Надгробен камък“, а от там и името на града остава същото.

Мъртво море – Израел
Мъртво море, известно още като „морето ня дявола“ носи името си поради своето съдържание. В морето има прекалено големи минерални залежи, което го правят десетки пъти по-солено от световните океани и по този начин не позволява на нищо живо да живее в него. Освен това, морето се намира в най-ниската точка на земята, като дълбочината му достига до над 1.300 фута под морското равнище. Толкова ниско, водата не се източва, но се изпарява прекалено лесно, оставяйки силна минерална концентрация. Дневно от морето се изпаряват над 7 милиона тона вода и по тази причина се смята, че след 20 години няма да има помен от това море.
Само за последните 50 години, нивото на водата се е понижило с 80 фута и морето е загубило 1/3 от обема си.

Убийство айлънд – Нова Скотия
Тези острови се намират край бреговете на канадската провинция Нова Скотия. Въпреки, че островите са живописни и красиви, също са дом и на мистериозни и зловещи убийства.
Историите около острова са доста загадъчни. Една от тях ни връща в далечната 1735 г. когато местния шериф „Балтимор“ е бил открит убит на брега. Единствения свидетел за убийството била мистериозна жена, която изчезва аедно със всички доказателства за убийството.
Друга история разказва за епидемия от едра шарка, връхлетяла френската флота, която била разположена в близост до острова. В последствие имало стотици трупове, които били погребани на острова.

Зоната на смъртта
Намиращи се в Хималаите, зоната на смърта се извисява на над 8000 м. надморска височина.Името на местността идва от там, че тук кислород почти няма и животът е почти невъзможен. Въпреки, че няма точна бройка, хиляди алпинисти намират смъртта си тук. Поради това, зоната на смъртта е най-високото гробище в света.

Долината на смъртта
Намираща се в пустинята Мохава, долината на смъртта е едно от най-горещите, най-сухите и най-негостоприемните места на Земята. Долината се простира на 3,3 милиона акра неплодородна пустощ, състояща се от голи планини, каньони, рифтове, сол и пясък. Най-ниската точка в Северна Америка е тук, където повърхността идва на 282 метра под морското равнище. Температурите често достигат до над 100 градуса по Фаренхайнт, като най-високата записана температура тук е измерена на 134 градуса, което я прави и най-високата регистрирана някога на земята.

Share.

Leave A Reply