Красивите градове в Испания

0

Испания – географски и исторически разнообразна страна, която предлага едни от най-красивите и спиращи дъха дестинации в Европа, а защо не и в целия свят.
Тази държава е заобиколена от Средиземно море и Атлантическия океан, което допринася за многото екзотични места, които със сигурност ще оставят във всеки турист един вечен спомен. Ако тръгнем да разглеждаме всички тези приказни места, несъмнено няма да можем да ги изброим, за това тук сме подбрали интересни места, от различни точки на Испания, които имат свои темперамент и традиции.

Мадрид
Мадрид, освен столица на Испания, градът е и културен център на страната със своите над 100 музея, църкви и паркове. Място, където удоволствията изобилстват отвсякъде. Този град, освен с изключителния нощен живот е известен и със своето богато културно наследство, което може да се види във множеството дворци и художествени галерии. Населението на града е около 3 230 000 души – третият най-голям град в ЕС след Лондон и Берлин.

madrid

Мадрид

Малага
Малага е родното място на гения Пабло Пикасо (както и на Антонио Бандерас). Този град е дом на много музеи и катедрали, включващи в себе си изящни творения. Той е сред най-големите градове в южна Испания и много популярна туристическа дестинация. Той е столица на туристическата зона Коста дел Сол, чиято плажна ивица е около 160 километра.  Основната забележителност на града е „Alcazaba“, известна като Арабската крепост, която е построена на хълм, от където се разкрива прекрасна гледка към екзотиката на Малага.

malaga

Малага

Барселона
Вторият по големина град в Испания, Барселона има впечатляваща история, култура и традиция. Като основател на града е считан бащата на Ханибал Барка Хасдрубал, като името Барка е в основата на наименованието. Барселона може да предложи на своите посетители както прекрасна природа, така и неповторими културни забележителности. Тук се намират и няколко от най-известните сгради, проектирани от известния архитект – Антони Гилермо Гауди. Също така, Барселона е и прекрасно място за всички, които обичат историята. В града има безброй музеи, които разкриват историята на Каталуния и традициите на цяла Испания. Несъмнено, Барселона ще ви предложи една уникална ваканция, изпълнена с приятни емоции и незабравими преживявания.

Барселона

Барселона

Ибиса
Ибиса – кралицата на нощта. Несъмнено това място има един от най-оживените нощни животи в цял свят. Освен изпълнените клубове през нощта, през деня тук може да се насладите и на прекрасните плажове, горещо слънце и прозрачни води. Ибиса е част от Балеарските острови и е между най-посещаваните туристически дестинации именно заради славата на нощния живот тук, който е центриран в градовете Ибиса и Сан Антонио. Най-големият в света нощен клуб се намира тук – Privilege, както и много други клубове, придобили известност заради своите уникални забавления. Ибиса е включен в списъка на ЮНЕСКО, благодарение на което много природни обекти са запазени от комерсиализацията.

Ibiza

Ибиса

Билбао
Билбао е столицата на провинция Биская, построен в естуара на реките Нервион и Ибаисабал. Един от икономически най-активните градове в Испания. Тук се намират редица музеи, като най-известния е музея „Гугенхайм“, построен от архитекта Франк Гери. Самият музей представлява скулптура на открито със своята стоманена рамка и броня от титаниий.  Някои критици дори смятат, че величието на сградата засенчва художествените колекции вътре.

Bilbao

Билбао – музеят „Гугенхайм“

Алмерия
Разположен на брега на Средиземно Море, Алмерия е столица на провинция Андалусия. Името на града произхожда от арабското Al-Mariyat(огледалото), тъй като арабите някога са го наричали Огледалото на морето. Градът е изпълнен с плажове и редица археологически обекти. Освен това, тук има и много природни паркове с голямо разнообразие от различни видове флора и фауна.

Алмерия

Алмерия

Гранада
Известен с архитектурната си красота, която му носи славата на един от най-красивите градове в Испания, Гранада е изпълнен с красиви дворци и паметници на испанското възраждане. Посещението на музеите в Гранада ще ви накара да се върнете стотици години назад във времето и да почувствате испанската култура отблизо. Перлата на Гранада е дворецът Аламбра (Червената крепост), чийто шест части е основна притегателна сила за многобройните туристи.

alambra granada

Дворецът Аламбра

Валенсия
Градът е основан от римляните през 137 година пр.Хр. под името Валентия. Третия по големина град на страната, Валенсия е идеалния морски курорт. Плажовете са покрити от фин бял пясък, а измежду него има пораснали екзотични палмови дървета. В началото на века тук е изграден най-забележителния в Европа природонаучен парк „Градът на изкуствата и науките“, който се състои от 5 отделни комплекса: Ботаническата градина Умбракле, музей на науките “Принц Филип”, Планетариум с 3D кино (Hemisfèric), Дворец на изкуствата “Кралица София” и Океанографски музей, който е най-големият аквариум в Европа. Има изградена също и супермодерна зоологическа градина – Биопарк, където животните са в естествената си среда.

Валенсия

Валенсия

Share.

Leave A Reply