Най-добрите места в югоизточна Азия

0

югоизточна азия

Неразделна част от най-големият континент на света – Азия, югоизточната му част е дом на някои от най-посещаваните туристически места в света. С невероятния баланс на модерната епоха и икономическия растеж пулсиращи в красотата на вековни култури и традиции, югоизточна Азия се превръща в желана дестинация за всеки.
Пътуването в тази част на континента е точно като пътуване във времето. Тропически гори, непрекъснато променящи се пейзажи, небе, оризища и цветни култури, които в прекрасна хармония се вписват в модерни и бързоразвиващи се мегаполиси.

Бали: Индонезия
За всички почитатели на романтиката, Бали може би е най-доброто място за тях. Разположен в Индонезия, Бали има красива природа, тучна зелена тропическа джунгла, пясъчни плажове, синя вода и удивителна гледка към Индийския океан. Островът е населен предимно от местното население – индуси, което допринася за богатото му културно и религиозно наследство.

Бали

Пукет: Тайланд
Добре дошли в най-големия остров на Тайланд – Пукет. Тук има наистина прекрасни плажове, които освен отдих предлагат и идеални условия за гмуркане и сърфинг. Виж повече за остров Пукет.

Тайланд

Куала Лумпур: Малайзия
Едно от най-добрите места, което може да посетите в южна Азия е столицата на Малайзия – Куала Лумпур. Тук ще откриете многообразие от култури – китайска, малайзийска, тайландска и индонезийска, които са съчетани с огромна общност чужденци. Добавено в този оживен микс от култури е очарователния нощен живот, широк спектър от спортни дейности и не на последно място – една от най-добрите и екзотични кухни в света. Виж топ 10 места в Куала Лумпур.

Куала Лумпур Малайзия

Андаман и Никобарските острови: Индия
Аборигенските племена са били първите жители на Андаманските острови, като до 15 август 1947 година те са били под колониалното господство на Великобритания. С многобройните острови, чиста околна среда, тези острови са дом на голям брой морски животни и разстения.

слон във вода

Разбира се, списъкът на добри места за почивка в Югоизточна Азия не свършва тук. Ето още места, които също са емблематични за югоизточна Азия.

– Банкок
– Джакарта
– Луанг Прабанг
– Манила / Филипини
– Пном Пен
– Янгон
Сингапур

Share.

Leave A Reply