Най-красивите места в Канбера

0

Канбера Австралия
По време на следващата ви почивка или дори само на кратко импровизирано пътуване през столицата на Австралия, непременно отделете време да се насладите на следните места, от нашия списък с най-красивите места в столицата на Австралия. Тук ще може да превърнете вашата почивка в незабравимо преживяване с много вдъхновяващи усещания.

Black Mountain Tower
Езерото Бъркли Грифин е може би най-красивата природна атракция в Канбера, но по време за вашата разходка по протежение на бреговете на езерото, със сигурност погледа ви ще бъде прикован от кулата, извисяваща се на хоризонта – Canbera black mountain Tower. Най-хубавото е, че по време на пътуване до кулата можете да се насладите на най-високите панорамни гледки към града. След това още една добра идея е да се насладите на няколко часа във въртящия се ресторант в кулата, където можете да опитате някои от най-добрите красиви местни ястия.

Black Mountain Tower

Националната библиотека на Австралия
Точно до езерото Бъркли Грифин се намира сградата на Националната библиотека на Австралия. Това е най-голямата библиотека в страната, където може да научите всичко за историята и културата на тази велика страна. По време на обиколката в до библиотеката, също така ще бъдете очаровани от великолепния вдъхновяващ екстериор на сградата.

Национална библиотека Австралия

Националната камбанария
„Aspen Island“ се намира на източната част на езерото Бърли Грифин и е едно изключително красиво място.“Аспен“ е малък остров, който е свързан с брега чрез малък живописен мост.Въпреки малкия си размер, острова е обгърнат от много зелени площи и места за отдих. Най-вече това е уникално място за вдъхновение, благодарение на култувата „Национална камбанария“ и нейните прекрасни форми и бели цветове, отразяващи се във езерото. Звукът също е завладяващ, особено като се има предвид, че той идва от 55 камбани.

Национална камбанария Австралия

Cockington Green
Само на няколко минути на север от центъра на Канбера ще откриете един съвсем различен и красив свят. Това е Cockington Green, което е уникално място, което е изпълнено с дървета, храсти, разноцветни цветя и много водни кътове. Тук има и много специални атракции за децата, което превръща мястото в едно прекрасно място за семейна разходка или пикник с приятели.

Cockington Green

Националната ботаническа градина
Австралийската национална ботаническа градина може би е сред най-добрите места за отдих в Канбера. Тази огромна ботаническа градина е разположена между центъра на града и Черната кула. Тук могат да се открият изключително редки дървесни видове и разстения, които не се срещат никъде другаде. Националната ботаническа градина е идеалното място за опознаване на уникалната местна флора и фауна.

Ботаническа градина

Езерото Бърли Грифин
Езерото Бъркли Грифин предлага чудесни условия за отдих и естествено вдъхновение, което се смесва с уникална синя атмосфера. Езерото се простира точно в сърцето на Канбера и обхваща доста голям район. Също така е осеян с множество малки островчета, а крайбрежието предлага множество малки полуострова. Тези прекрасни острови и полуострови са променени в страхотни живописни кътчета за разходки и отдих.

Езерото Lake griffin Австралия

Националният музей на Австралия
На върха на един от най-големите полуострови около езерото Бърли Грифин се простира огромен музей – Националния музей на Австралия. Тук са показани голямо разнообразие то предмети и артефакти, които са свързани с културно-историческото наследство на Австралия. Следователно, музеят е притегателно място за всички, които искат да научат повече за Австралия.

Национален музей Австралия

Новият парламент
В южната част на града се намира новата сграда на Парламента, която е построена в края на 20-ти век и се отличава с впечатляваща архитектура.

Парламента в Австралия

Националния зоопарк и аквариум
„National Zoo & Aquarium“ е известен с грандиозните си експонати, които изобразяват естествените местообитания на широк спектър от животни от всички краища на света. Несъмнено Националния зоопарк е уникално приказно място, което е най-доброто за релакс и забавление.

Зоологическа градина Австралия

Австралийския военен мемориал
Няколко минути на запад от центъра на града се намира австралийския военен мемориал, който е друго красиво допълнение към най-големите забележителности в Канбера. Този паметник включва редица гигантски сгради, конструкции и площадки, които отбелязват най-големите военни постижения на Австралия.

Australian war memorial

Share.

Leave A Reply