Най-необичайните места в света

0

Нашата планета е пълна с места, които предлагат невероятна гледка, странни топографски особености, както и разнообразие от флора и фауна.Има много места на земята, които изглеждат странно или необичайно в сравнение с това, което сме свикнали да виждаме.
Някои от тези необичайни места са описани в списъка по-долу.

Сокотра – Република Йемен
Това е едно от най-необичайните места на земята, като гледката там ще ви се стори като пътуване в друга планета.Една от важните характеристики на острова е дървото Blood Dragon, клоновете на което са като вид гъба.Desert rose е друго растение със странен външен вид.Стъблото на това растение прилича на краката на слон.Освен тези, тук има и десетки други странни растения, които превръщат сокотра в едно странно и необичайно място.

83-42 – Гренландия
Това е едно от малкото парчета земя в най-северния регион на земята.Намира се в Северния ледовит океан и е известен още като остров Шмит.Необичайното и уникално нещо за този остров е, че дори когато всичко около него е сковано в лед, тази част от земята остава черна.

Планината Рорайма – Венецуела
Тази планина е с форма, наподобяваща качулка и за разлика от другите планини, които са тънки по протежението на своите върхове, тази планина е с еднаква височина в почти всички нейни точки.Друг интересен факт за това място е, че тук вали почти всеки ден.

Salar de Uyuni
Намира се в Боливия, Салар де Uyuni е остров, предлагащ спиращи дъха пейзажи.Островът е известен и като най-голямата солена пустиня в света.Площта, покрита от сол е толкова голяма, че става трудно да се намери откриването на хоризонта.Тук има и хотел, които е направен изцяло от солта в Салар де Uyuni, което допринася за уникалността на това място.

Структурата Ричат
Намираща се в пустинята Сахара, в близост до Мавритания, структурата Ричат има диаметър около 50 км. и е с почти идеално кръгла форма.Това място изглежда необичайно, тъй като е единствената важна черта в околната огромна пустиня.

 

Ледения хотел – Швеция
Този хотел се изгражда всяка година от лед.Село „Jukkasjarvi“ близо до Кируна в Швеция е мястото, където тази ледена скулптура се създава всяка година и е посещаван от стотици туристи.

Подводния музей в Канкун
Този подводен музей се намира в близост до бреговете на Канкун, Мексико и в момента е една от най-големите туристически атракции в цяло Мексико.Тук могат да се разгледат някои от най-добрите скулптури на „Джейсън Тейлър“.

Необичайните места, които разгледахме в този пътеводител включват места както с природни, така и с изкуствени структури, които несъмнено удивяват всеки един от нас.

Share.

Leave A Reply