На почивка в Италия

0

„Човек, който не е бил в Италия не е видял какво се очаква един човек да види“ – Самюел Джонсън
Италия, отдавна е един от най-големите центрове на прогресивна цивилизация и културно развитие на човешката раса.Това е родината на Римляните, на Ренесанса и по-важното – на пицата.
Италанците несъмнено са учтиви и гостоприемни хора, които знаят как да живеят живота си пълноценно и този факт се подчертава от впечатляващата архитектура на страната, както и множеството туристически атракции, които чакат да бъдат изживяни.
Няма значение дали сте в голям град или малко селце, тук винаги ще има какво да видите, било то музеи, художествени галерии или прекрасна природа, а може би изискан ресторант. Така че, ако търсите една страна с дълго и славно наследство на изкуство, музика, литература, архитектура, кухня и всичко останало, Италия е точния избор.

Рим
Вечния град и столица на страната е отличен пример за славното минало и богатото културно наследство на страната. Несъмнено Колизеумът е едно от задължителните места, които трябва да посетите.Именно той ще ви върне във времена на римските гладиатори, които като истински лъвове са давали живота си в битка за чест и доблест.
Площада ди Треви, дом на известния фонтан ди Треви също е място, което ще ви накара да се върнете хиляди години назад във времето. Легендите разказват, че всеки, който хвърля монета през рамо във фонтана със сигурност ще се върне отново в града. Непосредствено от самия площад се намира и църквата Тринита деи Монти, която е един от симвилите на Рим.

Тоскана
Тоскана е регион в Италия, като най-известните градове тук са Пиза, Флоренция, Сиена и Лука. Тук ще намерите огромна колекция от всички важни културни творби на италиански майстори от миналото. Изключително известни ренесансови художници, скулптори и архитекти са намерили своя духовен дом именно в района на Тоскана. Широкия спектър от музеи и художествени галерии, които ще намерите тук са наистини зашеметяващи.
Галерията „Уфици“ във Флоренция е само една от най-известните туристически атракции в Италия. В галерията се съдържат картини и други поразителни произведения на велики художници като Леонардо да Винчи, Микеланджело, Рафаело, Рембранд, Караваджо, Джото Ботичели, Тициано и много други.

Милано
Милано е световен център на модната индустрия и несъмнено се е превърнал в един от най-известните градове в целия свят. Тук се намират едни от най-добрите модни къщи и молове в целия свят, което превръща Милано в идеално място за шопинг туризъм. Като оставим настрана модната индустрия, тук също може да се насладите на прекрасната ренесансова култура. Посещението на църквата „Санта Мария деле Грацие“ ще ви докосне до една от най-известните картини в цял свят – „Тайната вечеря“.

Венеция
моста риалтоЕдно от най-романтичните места в целия свят, Венеция е град, който е построен по краищата на дълъг канал. Тук няма автомобили и почти никой не ходи пеша. Тук всеки се придвижва с лодки, известни още като гондоли. Някои от най-известните места тук са Кафене Флориан, Двореца на дожите, Моста на въздишките и моста Риалто Понте Риалто. Но най-добрия начин да разгледате целия град за един миг е с кабинковия лифт, плаващ през Канале Гранде.

Италия е единственото място в света, където красотата отговаря на интелигентност, изкуството отговаря на философията и науката отговаря на религията. Точно това дава такъв магнетизъм и чар на страната. Посетете Италия и ще се убедите сами!

Share.

Leave A Reply