Обгърнете се с романтика – посетете Прага

0

praga

Търсите интересни места в Европа, които да посетите? Какво чакате – нарпавете си екскурзия до Прага.

Прага е златната столица на Чехия, която благодарение на красотата си и хубавата бира привлича невероятен брой туристи всяка година независимо от сезона. Ако сте решили да посетите Прага трябва да знаете, че ще се чувствате чудесно обградени от спокойствие. Полицейските служители вършат работата си и се гржат за добрата почивка за всеки гост на столицата.

Запознайте се с прелестите на Прага

За вашето удобство ще се погрижи и персонала на стотиците заведения и хотели. Вие може да изразите и най-малкото си недоволство като ще бъдете компенсиран и ще получите съответните извинения от управителите. Държанието към туристите в столицата на Чехия е пословично с културно поведение и повишено внимание именно това е и причината за това Прага да бъде предпочитана дестинация за мнозина.

Забележителности на Прага

Богатата на архитектурни забележителности Прага е известна още с прозвището „Златният град„, което се дължи на голямото количество злато използвано при построяването на дворците, църквите, катедралите и тъй нататък. Само тук ще видите толкова злато на куп и уникални постройки от стари времена. Чешката столица се слави с богата история, която може да впечатли и най-изискателните туристи.

Какво да посетим в Прага?

 Първите неща, които трябва да видите в Прага е стария град и невероятния замък символ на града където в момента се помещава президентът на републиката. Минете по златната уличка и не пропускайте да влезете в катедралата Свети Витус.

Разбира се не бива да пропускате Кулата притежаваща астрономически часовник, музеят на комунистическата идея, невероятните галерии и всичко, което формира невероятната златна Прага.

Обобщение

Непременно трябва да кажем, че столицата на Чехия и един от най-популярните градове в световен Мащаб Прага е включна в списъка на ЮНЕСКО относно световните наследства. Ако имате възможност не пропускайте да се насладите на една незабравима ваканция изпълнена с много бира, музика и посещение на впечатляващи места, които ще ви оставят без дъх. Пожелаваме ви приятно изкарване.

Share.

Leave A Reply