7 от най-красивите острови в Карибско море

0

Част от Атлантическия океан, Карибско море се намира в тропиците на западното полукълбо и със своята площ от над 2.700 милиона кв.м. е едно от най-големите морета в света.
От откриването на Панамския канал през 1914г., Карибско море се превръща във важен и стратегически маршрут, а благодарение на тропическия климат, Карибско море е дом на множество видове риби и костенурки, както и на едни от най-удивителните коралови рифове в света.
Сега сме подбрали някои от най-интересните острови, намиращи се в Карибско море.

Каймановите острови
Каймановите острови са разположени във водите на западните Кариби и принадлежат към британската отвъдморска територия. Островите са известни със своите спокойни, тюркоазени води, в които гъмжи от живот. Островите се състоят от три острова – Гранд Кайман, Кайманови Брак и Литъл Кайман, който се намира само на 480 мили от Маями.

каймановите острови

Гренада
Гренада е суверенна нация – остров, разположен в югоизточната част на Карибско море. Нейната брегова ивица е осеяна с много красиви плажове, както и „Св Георги“, които е в списъка на топ 10 на плажовете в света.

гренада

Британски Вирджински острови
Британски Вирджински острови са в списъка на световните пет дестинации за гмуркане, за което допринасят кристално чистите сини води и изключително богатия воден свят. Тези острови не са известни само заради прекрасните си бели плажове и кристално чисти води, а и заради останките на потънали кораби, които са дом на изключително редки морски риби и разстения. Британските Вирджински острови се състоят от четири основни острова – Тортола, Вирджин Горда, Анегада и Йост Ван Дайк, като към тях има и около петдесет други по-малки острови.

Тортола

Саба
Саба е най-малкият остров от Нидерландските Антили и се известен със своето богатство на цветни коралови рифове. За запазването на коралите и другите морски животни, през 1987 г. правителството посочва цялата територия около острова като Национален морски парк.

Саба

Св.Мартин
Св.Мартин е известен със своя жизнен нощен живот и красиви девствени плажове. Въпреки че това е и един от най-малките острови в света, Св.Мартин ще ви предложи прекрасни плажове, богата френска кухня и оживен холандски нощен живот.

свети мартин

Гваделупа
Гваделупа е архипелаг състоящ се от клъстер на островите разположени в източната част на Карибско море. Това е територия на Република Франция и като всички френски неща, Гваделупа ще ви предложи изящтна кухня и вино. Островът е наричан също „Островът пеперуда„, поради формата на двата основни острова, които изглеждат като крила на пеперуда.

гваделупа

Ангуила
Островите на Ангуила се намират във Водите на Карибите и ще ви предложат повече от 30 бели пясъчни плажове с тюркоазено чисти води. За разлика от другите острови, в Ангуила няма планини, а само красиви зелени площи и прекрасни плажове. Повече за Ангуила тук.

Ангуила

Освен изброените по-горе острови, Карибско море е дом на още десетки други острови, всеки от които предлага нещо уникално.

Share.

Leave A Reply