Бали – Острова на хилядата храма

0

Когато се говори за красиви и слънчеви плажове, гостоприемни жители, гъсти джунгли, екзотична храна и коктейли с кокосово мляко, почти винаги се има предвид остров Бали. Като туристическа дестинация, Бали може да бъде посетен по всяко време на годината. Островът се смята за част от Индонезия. Поради хилядите храмове на острова, Бали е познат също и като Острова на хилядата храма!

Бали е само един от всичките 17 хиляди на брой индонезийски острови, които формират архипелаг. Природното образувание се разпростира в териториите между Австралия и Малайзия. Бали е единственото място с изцяло хинди общество и култура. Територията на острова е изпъстрена с малки и кокетни курорти. Най – популярният от всички тях е Нуса Дуа. Курортният център се състой от два малки по размер острови. Те са свързани по между си с помощта на мост. Настаняването в този курорт се извършва в хотели от висок клас. Това поставя мигновено курорта сред едни от най – скъпите места на Бали.

Ако искате да се отдадете на пазаруване, посетете Кута. Преди години, мястото е било познато като единствения обособен курорт на острова. Днес, Кута е превърнато в търговска зона. Плажовете са все още предпочитани за слънчеви бани и гмуркания. В този търговски район всеки може да открие най – разнообразни стоки – от златни и сребърни предмети до обикновени дървени сувенири и дрехи. Наличието на голям брой магазини улесняват изключително много пазаруването.

Истинска перла в короната на Бали е малкото рибарско селище. Тук всеки може да се порадва на снежнобели плажове, лукс и комфорт. Разходките с малки рибарски лодки са атракция за всеки турист. Почитателите на водните спортове могат да практикуват единствено гмуркане и обикновено плуване. Причината се крие във въведения закон за опазване на кораловите рифове в района.

Да се посети Бали и да не се опита от местната кухня би било непростимо. Разбира се, винаги може да се поръча храна от някое от местата които предлагат традиционните хамбургери и пица, но местните специалитети заслужават почетно място. Първенството се държи от индонезийските ястия и традиционно приготвената риба. Хората на Бали обичат да готвят храната си с букет от подправки. Островът посреща с топли слънчеви лъчи, усмихнати хора и мирис на джинджифил.

Бали си остава мечта за всеки пътешественик.

Share.

Leave A Reply