Монтего Бей – отправна точка за пътешественици

0

montego bey Ямайка е била винаги страна, поставяна в класациите на най – екзотичните дестинации. Всеки от нас си е мечтал поне веднъж да прекара своята ваканция там. Ямайка е сама по себе си привлекателен туристически курорт. Териториите и са изпъстрени с по – малки и също толкова приказни курортни селища.

Едно от тях е Монтего Бей. Градът е известен като второто по големина населено място. Монтего Бей е и популярен пристанищен град. Курортът може да бъде определен като едно от най – подходящите места за прекарване на слънчева ваканция. Сред най – големите забележителности на Монтего Бей са хълмовете, които са покрити с разнообразни по вид зелени палми. Цветът на растителността контрастира по неописуем начин върху златния нюанс на тропическите плажове.

За щастие на туристите, слънчевият курорт предлага различни възможности за настаняване на посетителите. Известността на Монтего Бей го превръща в избирана дестинация, а това дава тласък на развитието на местното строителство. Съвкупността от всички предлагани стаи и апартаменти за гости е по – голяма от всяко друго място в Ямайка. Забавленията в Монтего Бей са на ниво. Шопинг маниаците могат да се насладят на своето хоби на улица „Harbour Street”. По тази улица се е оформил малък район от магазинчета и улични щандове, на които всеки може да открие това, от което се нуждае. В този район могат да бъдат открити сувенири на изключително ниски цени. Занаятчийският пазар ще бъде интересен за любителите на изкуството и занаятите. Посетителите могат да отделят време за наблюдение на местните майстори и процеса на тяхната работа. Районът на Trendy Gloucester Avenue е рай за ценителите на художественото изкуство и шедьоври. Улицата е изпълнена с многобройни галерии, в които се представят картините на местни творци.

Атракция в приказния курорт е така наречената Rocklands Bird Feeding Station. Посетителите могат да изпитат удоволствието от докосването до света на птиците. Видовото разнообразие е огромно. Сред най – интересните обитатели на тази част на острова са колибрите. Монтего Бей привлича посетители и с ежегодно провеждащите се тук мероприятия – Реге фестивали и състезание на яхти. Курортът е отправна точка за пътешествениците решили да посетят и други интересни райони в Ямайка.

Share.

Leave A Reply