4 мили плажна ивица – Негрил

0

Негрил

Негрил е курортен град, който се разполага в западните територии на Ямайка. Островът влиза в състава на архипелага на Големите Антилски острови. Те разпростират земите си във водите на Карибско море.

Негрил се намира на едва 80 километра от най – популярния курорт на Ямайка, Монтего Бей. Макар и с малки по размери територии, Негрил се подрежда в списъка с харесваните туристически дестинации. Влияние върху класирането му оказва наличието на най – дългата плажна ивица на Ямайка, позната под името Севън Майл. За да сме коректни ще отбележим, че точната дължина на плажната ивица е 4 мили, но по настояване на местното население, плажът носи името Севън Майл.

Негрил се слави като един от най – бързо развиващите се морски курорти на целия остров. Територията му е заета както от скъпи хотели, така и от по – скромни апартаменти и къщи за гости. Очарованието на населеното място се дължи на запазения му естествен вид. За разлика от Монтего Бей, Негрил не е подложен на мащабно застрояване и преоформяне.

хотели на плажаЛюбопитен факт за мястото гласи, че Негрил започва да придобива популярност като туристическа дестинация едва през 1950 година. Посетителите на курорта търсели подслон от местните жители като наемали стаи от техните жилища. По – авантюристично настроените натури пристигали с палатка, в пълна готовност да прекарат няколко дни под открито небе. След проявения интерес от страна на пътешествениците, местните започнали да застрояват мястото с хотели и къщи за гости. По – голямата част от хостелите били завършени до края на 1960 година. Негрил е място, което предлага слънце, морски води и забавления. Сред най – посещаваните обекти е кафенето „Рикс“. То е превърнато в своебразна наблюдателница. Туристите обичат да прекарват времето си тук в съзерцание на природната красота въоръжени с фотоапарат в ръка.

В тази област се намират и авантюристичните скали, от които всеки може да скочи в морските води и да изпита силата на духа и характера си. Сред останалите забавления в курорта са голфът, тенисът и конната езда. Любителите на водните спортове могат да се отдадат на плуване, гмуркане или разходки с лодка. Малките магазинчета в Негрил предлагат разнообразни сувенири на сносни цени

Share.

Leave A Reply