Пътуване до Израел

0

Когато стане дума за Израел, първата картина, която идва на ум на повечето от нас е ужасни образи на война и насилие, в резултат на конфликта между палестинците и израелските сили на Западния бряг на Ивицата Газа. Любопитен факт е, че страната граничи с Ливан, Сирия, Йордания и Египет, но само с последните две има сключени договри за мир. Все пак, въпреки конфликта на границите, във вътрешността на страната се крие една жизнена, мултикултурна атмосфера. Населението на Израел е около 6 870 000 жители и въпреки, че е единствената еврейска държава, в нея живеят много източно православни неараби (повечетоимигранти от СССР), както и около 50 хиляди български евреи. Израел има излаз на Средиземно море, Червено море и Мъртво море. Така че тук сме решили да ви покажем някои от най-красивите места в Израел, на които всеки един турист може да се наслади.

Йерусалим
Град Йерусалим е известен като най-свещеното място не само за еврейския народ, но и за всички християни и мюсюлмани.
Светилището на снимката е известен като „Купола на скалата“ и е с наистина голяма стойност за мюсюлманите. Куполът несъмнено е и един от най-красивите културно-исторически паметници в страната.

kupola na skalata

Куполът на скалата

Мъртво море
Мъртво море се намира между Йордания и Израел, и е не само най-ниската точка на земята, но и най-солената. Съдържанието на сол във водата достига до 330 промила. Това място е фаворит сред туристите, тъй като водата тук е толкова солена, че дори човек да не плува, тялото му не може да потъне. Разположено е на 420 m под морското равнище и има площ от около 1020 km2. Дълго е около 76 km и широко 18 km, като най-дълбоката точка е на 400 m.  Летните температури достигат до 50 градуса и вливащите се води на река Йордан и няколкото по-малки реки бързо се изпаряват, оставяйки утайки от сол, глина и пясък на дъното на езерото.

dead sea

Мъртво море

Морето на Галилея
Kinneret или известно още като „Морето на Галилея“, е най-голямото сладководно езеро в Израел и е известно поради своето религиозно и историческо значение,тъй като се смята, че на неговите брегове и крайбрежни градове Иисус Христос е провел голяма част от земното си служение.

moreto na galilea

Морето на Галилея

Ейн Геди
Някога чудели ли сте се какво е оазис? Е, ето го. Ейн Геди е зашеметяващ оазис, разположен на запад от Мъртво море. Той е един от най-живописните и красиви места за всички туристи в Израел. Пейзажът, който оазисът разкрива е изключително красив и изцяло е потопен в рамките на дивата природа. Освен това, оазисът има и международна репутация на балнеоложки курорт, поради своите горещи извори и кални бани, така че не е трудно да се разбере, защо това очарователно и живописно място е толкова популярна дестинация.

ein gedi

Оазисът Ейн Геди

Бaхайската градина в Хайфа
Геометричен разкош, характеризиращ се с редица цъфнали цветя и прекрасни алеи, това е градината в Хайфа. 18 тераси, цветен водопад, огромен килим от цветя. Изкачването на хилядата стъпала не разваля удоволствието да видиш многото фонтани, храмове, статуи, беседки и какви ли не други интересни неща. Това място се посещава от над половин милион души годишно, което го прави сред най-посещаваните места в Близкия Изток.

bahaiskite gradini v hajfa

Бахайската градина в Хайфа

Надяваме се след като станахте свидетели на тези спиращи дъха пейзажи и паметници, повечето от вас ще признаят, че Израел не е само страна на война, но и едно прекрасно място за пътуване и туризъм.

Share.

Leave A Reply