Сейшелите – като в приказка

0
Сейшелите

Екзотиката на Сейшелските острови

Известен още като „перлата на Индийския океан“, Сейшелските острови са разположени непосредствено под екватора, в Индийския океан, на площ от 400 000 кв.км. Архипелагът има 115 острова и името му идва от първооткривателите му от Португалия, начело с Васко да Гама. Сейшелските острови се считат за истински рай и за един от най-красивите архипелази в света. Палми, екзотични плодове, кристално чиста вода и тропически градини красят тези изключително красиви острови.

Меден месец в чужбина – ако се чудите къде, то защо не на Сейшелите?
Сейшелските острови са идеалното място за меден месец или за пътуване, което ще ви накара да се чувствате специални. Благодарение на своите слънчеви дни, замечтани плажове и очарователни пейзажи, вашата екскурзия тук ще е прекрасна.

Поради тези причини, Сейшелите наистина се радват на много посетители през цялата година, тъй като предлагат толкова много за всеки един турист. Самата мисъл за прекрасните гледки, великолепните изгреви и дълги слънчеви дни изглежда напълно достатъчно за повечето хора да изберат тази прекрасна дестинация.
От всички 115 острова, Най-добре познатите са: остров Махе, остров Ла дигуе, остров Праслин и Бърд. Самия архипелаг се намира по-близо до остров Мадагаскар, отколкото до африканския континент. Въпреки, че островите са част от един архипелаг, всеки един от тях има собствена култура и идентичност. Освен на прекрасна природа, тук може да се любувате и на огромни костенурки, многоцветни рибки и морски звезди. Птиците също са една от основните атракции и точно поради тази причина, 50% от територията на архипелага е защитена и обявена за природен резерват.
Също така, тази прекрасна земя ще ви предложи и всякакъв вид атракциони и забавления, като гмуркане, пешеходни обходи и екстремен риболов. Е, ако искате да се откъснете от забързаното ежедневие и искате да се потопите в едно райско кътче, Сейшелските острови са правилната дестинация за вас.

Share.

Leave A Reply