Френска Полинезия – част едно

0

По-известни от името на основния си остров Таити, Френска Полинезия е хипнотизиращо място, обсипано с острови, които са заобиколени от прозрачни лазурени води с многобройни цветни рифове и рибки.
Наричана още „райската градина на Тихия океан“, Френска Полинезия е много повече от перфектна туристическа дестинация, за всеки, които е бил тук – това е земния рай. В тези архипелази приключенията са разпръснати в площ толкова голяма, колкото Европа. Без съмнение – истинска екзотична почивка!

Austral
Наричани още тропическите острови измамници, островите Austral изглеждат топло тропическо място, което е обсипано с кокосови палми, тюркоазени брегове и обширни плантации с банани. Не позволявайте това да ви заблуди, освен ако не пристигате тук в месеците между ноември и април. Austral не е типичната островна дестинация, тя не предлага и типичните тропически приключения, и за това не е сред най-известнтие дестинации. Този архипелаг обаче ще ви запознае отблизо с Полинезийската култура и ще ви предложи изключително голямо разнообразие от варовикови пещери, до които най-често се стига, чрез вело походи.

Austral

Austral

Бора Бора
Несъмнено един от най-известните луксозни курорти в света – Бора Бора. Назъбените вулканични вулкани, съпоставени срещу кристални лагуни, превръщат Бора Бора в едно прекрасно място. Няма съмнение, че Бора Бора е скъпа дестинация, може би една от най-скъпите в света, поради което има и много различни мнения за този остров. Но въпреки всичко, Бора Бора наистина е едно романтично райско кътче, където ще ви обсипят с вминание и лукс. Ако имате възможост да си позволите екскурзия до Бора Бора – не я пропускайте! Цената на тази почивка няма да е малка, но в момента, в който стъпите на екзотичния остров ще забравите колко сте платили!

Бора Бора

Bora Bora

Fatu Hiva
Острова на суперлативите, Fatu Hiva е най-отдалечения и най-влажния остров от Френска Полинезия. Този остров е и първият намерен остров от целия архипелаг, като е открит от испанския мореплавател „Mendana“ през 1595г. При липса на летище, Fatu Hiva остава с почти непокътната природа, което го правят перфектно място за онези туристи, които искат да се отдадат на истинска почивка.

Фату Хива

Fatu Hiva

Hiva Ova
Със своята пищна флора, порязана от кристални реки и въздушни върхове, Hiva Ova може да примами дори и най-консервативните хора. Повечето от местните жители тук се занимават със земеделие и риболов, тъй като този остров наистина е плодороден. Островът безспорно е центъра на южната част на Маркизита и тук има летище, болница, училище и дори туристически офис.

Hiva Ova

Hiva Ova


Huahine
Huahine е място на любов и загадъчност. Островът е благословен с недокоснати плажове, изолирани заливи и омагьосани лагуни. Huahine е успял да избяга от туристическото презастрояване, което измъчва съседните острови. Тук има само един луксозен курорт, като местните хора нямат желание за изграждането на още такива и се стараят да запазят острова си непретенциозно автентичен, привличащ със своята тайствена природа. Huahine се състои от два острова, като според местната история, това не винаги е било така. Полинезийска легенда разказва как Бог „Хиро“ разделя острова със своето кану. В момента двата острова се различават напълно. Докато в по-големия остров се намират почти цялата част от основните туристически и административни услуги, на по-малкия остров може да се намери само природа, както и едни от най-добрите плажове в света.

Huahine

Huahine

 

Share.

Leave A Reply