3 италиански града, до които може просто да отскочите

0

Ако разполагате само с няколко свободни дни и много желание да посетите някой хубав европейски град, то виж следващите предложения, които биха могли да ти помогнат в избора да се насочите към Италия:
1. Венеция
Този град никога няма да загуби способността си да те очарова! През лятото този красив италиански град привлича огромни тълпи от туристи и вероятно не е най-подходящ сезон за посещението му, но си има и причина всички да го посетят тогава. Абсолютната прелест на градчето, което за учудване на всички е построено във водата. Венецианските църкви и музеи предлагат на посетителите изобилие от антично изобилие. Венеция е магическо място през цялата година и поради тази причина се налага да споделите преживяванията си заедно с още хиляди други туристи.

Венеция

2. Рим
Мекият средиземноморски климат в Рим е една благоприятните причини да бъде посещаван от туристи идващи от хладния север, но основната причина винаги ще бъде пулсиращата енергия на града, в който животът е като в театър. Великолепните квартални италиански ресторанти, необичайните магазинчета и оживените аперитивни заведения. Истинско предизвикателство е да изберете какво да НЕ правите, докато сте там. В Рим има толкова много църкви, археологически обекти, площади и музеи, че реално един живот не стига, за да им се насладите.

рим колизеум

3. Флоренция
Флоренция е един от най-големите градове на изкуството в Европа. Творби на Микеланджело, Да Винчи и Ботичели, както и много други гении на изкуството в миналото са на разположението на туристите и любителите на изкуството. Наличието на на толкова много изящни изкуства води до дилемата откъде да започнете разходката си. Флоренция е жив град, с още по-оживен нощен живот. Не може да не се разходите по тесните улици и да не посетите някое прекрасно квартално ресторантче. Красив, исторически и пълен с чудати магазинчета и занаятчийници е прекрасна идея за тридневно посещение.

Флоренция

Научете за най-популярните европейски дестинации тук.

Или грабнете ваучер за 5-дневна екскурзия до Венеция сега!

Share.

Leave A Reply