5 места, които да посетим, ако почиваме в Поморие

0

Ако ви предстои да прекарате своята ваканция в Поморие, едно от емблематичните за няколко поколения места на родното Черноморие, то може би искате да се възползвате от този факт и да си подарите интересно разнообразие, посещавайки някои близко разположение забележителности.

карта на помориеТази своя идея можете да реализирате или чрез използването на обществен транспорт, което естествено е свързано с чакане на автобуси или безбожни тарифи на таксиметровите шофьори. Вариант е разбира се да използвате своя автомобил да посетите тези места. Ако обаче сте решили да не мислите постоянно за него на това море, то сякаш най-удобен вариант за лесен достъп до най-различни туристически атракции си остава използването на rent-a-car услугите в Поморие.

Ето и краткия списък с 5 чудесни места, които си струва да посетите по време на своята ваканция:

  1. Несебър – разположен само на 20 километра от Поморие т.нар. Стар град предлага неподправена атмосфера и възможност за потапяне в емоцията на отминали векове и епохи.
  2. Слънчев бряг – най-големият български курорт, който се намира до самият Несебър, който споменахме по-горе е място, което си струва всяка секунда. Ако сте купонджия, то със сигурност искате да прекарате поне един ден на копринения Cacao Beach или пък в някоя от десетките дискотеки, които са разположени тук.
  3. Бургас – разположен на 10 километра южно от Поморие е и най-големият град в Югоизточна България, който е едно от бижутата на родния стопански живот. Тук обаче откриваме милиони туристи, преминаващи транзитно или решили да се насладят на истинската туристическа неповторимост на китния летен Бургас.
  4. Поморийско езеро и Виа Понтика – тук ще откриете невероятно разнообразие на птици, а с името Виа Понтика се нарича пътят на прелетните птици при миграцията им към по-топлите страни. Едно задължително място за всеки, който обича природата.
  5. Музеят на солта – това е единственият музей от този тип у нас. Той е част и от популярните в България дестинации, класифицирани с наименованието 100-те национални туристически обекта.
Share.

Leave A Reply